Förbundsstyrelsen har beslutat tilldela Urban Sikeborg Victor Örnbergs Hederspris 2011. Prissumman är på 10.000 kr och kommer att utdelas i samband med Släktforskardagarna i Norrköping som pågår mellan 26:e till 28:e augusti.

För de flesta släktforskare som är bekanta med Urban Sikeborgs arbeten är det kanske främst hans verk om Bure/ättens genealogi och Johan Bures släkttavlor som man känner till. Det innebär att det för alla släktforskare finns en lättillgänglig dokumentation över i vilken utsträckning man kan lita på genealogiernas äldsta led. Urban har fortsatt arbetet med att belysa genealogiernas tillkomst, ett arbete som fortfarande pågår.

Urbans egen släktforskning har främst Hälsingland under 1500/ och 1600/talen i fokus. Där har han publicerat ett antal artiklar samt inte minst databasen Familjer i Norrala som finns tillgänglig via Rötter.
Klicka här för att nå databasen.

Vi har även information om databasen här:
http://www.genealogi.se/norrala/norrala.htm och här: http://aforum.genealogi.se

Mer finns att läsa om Urban Sikeborg på sidan 35 i senaste Angeläget, där Elisabeth Thorsell förnämligt har beskrivet Urbans alla kvalifikationer för att erhålla Victor Örnbergs Hederspris.
Klicka här för att läsa senaste Angeläget 1/2011