Från årsskiftet är Britta Lepp nyanställd kanslichef på Sveriges Släktforskarförbund. Under sig har hon fyra personal på själva kansliet i Solna, samt några till som arbetar på andra håll. Förutom chefandet på kansliet är hon också ansvarig för förbundets ekonomiska administration.

Rötter frågar henne om hon släktforskat någon gång, och får ett nekande svar. "Jag har personligen inte ägnat mig åt släktforskning, men min man, som ursprungligen är från Estland, har just blivit släktforskare sedan något år, så det finns nära mig. Dessutom är släktforskning en syssla i tiden och intressant ur den synpunkten."

Förfäderna kommer i alla fall från Pajalatrakten i Tornedalen, samt från Åstorp i Skåne, vet hon att berätta, fast något mer detaljerat känner hon inte till. Hon själv är född och uppvuxen i Luleå.

Jobbmässigt kommer Britta närmast från jobb inom den ideella sektorn, vilket hon tror kan komma till nytta i förbundet. Hon har cirka tio års erfarenhet av ideella föreningar och förbund, och deras ekonomi. "Så jag hoppas att det kan bidra till att jag kan vara med och öka servicenivån i förbundet och kanske bidra till att modernisera kansliet lite."

På det personliga planet så är Britta gift med Ulf, har två utflugna barn, gillar att plocka svamp, äta god mat, dricka gott vin, samt resa i Europa och USA.

Rötter hälsar Britta hjärtligt välkommen till förbundet!