Gravstensinventeringen på Rötter blir mer och mer populär. För en månad sedan passerades 100 000 registrerade personer och nu har ytterligare 15 000 lagts in. Det innebär att över 50 000 gravar nu finns i databasen.

Många svenskar har förfäder och släktingar begravda utomlands. Vi öppnar därför en ny avdelning under Gravstensinventeringen för registrering av “svenska" gravar på utländsk mark. Det kan vara invandrades släktgravar utomlands, svenskar begravda i våra nordiska grannländer eller Europa och inte minst emigranternas gravar i USA och Kanada.

Även denna del av Gravstensinventeringen är fri och öppen för alla, enda skillnaden är att man som ett första steg när man börjar registrera, måste anmäla vilken kyrkogård och dess läge som det gäller. Vi lägger då upp kyrkogården och sedan är det bara att mata in.

Gravstensinventering är angeläget och brådskande. Passa därför på att fota en kyrkogård redan nu under hösten när höstfärgerna lyser upp. Inmatningen online kan vänta till mörka vinterkvällar.

Vi behöver också fler frivilliga krafter som kan hjälpa oss med inmatning av de gamla gravstensinventeringarna- kontakta Anna-Lena Hultman på annalena@genealogi.se om du vill veta mer.

Läs mer om Gravstensinventeringen - klicka här!!