Vilken härlig påsk vi har haft!

Vilken härlig påsk vi har haft!

 

Fotot tog jag förra veckan. Det är taget mot Värmlands Museum och i bakgrunden kan man se museet - såväl den gamla som den nya byggnaden. Några bilar tycks ha förirrat sig in på gräsmattan, ja det är kommunens bilar, som är där med mera blommor, som ska planteras ut i museiparken.

I förgrunden är det mängder av krokus som slingar sig i gräsmattan. De ska symbolisera Klarälven, som flyter genom hela Värmland. Till vänster i bild ses också Klarälven. När jag växte upp trafikerades den av Lustenbåtarna. Det var båtar som drog timmer i Klarälven. Idag finns ett flottningsmuseum i Dyvelsten endast någon mil från Karlstad, där man kan se de gamla Lustenbåtarna och lära sig allt om timmerflottningen. Detta museum är en del av Värmlands Museum och synnerligen sevärt även om man inte är exceptionellt intresserad av timmerflottning.

Idag kan man med fördel färdas på älven med buss, ja det vill säga båtbuss, som trafikerar stan. För den som ska till K CCC för släktforskardagarna kan det vara en bra idé att parkera vid Mariebergsskogen, där det är gott om gratis parkeringar, och sedan ta båtbussen till K CCC. Då får man se Karlstad från sjösidan och färdas via Mariebergsviken, Klarälven och Pråmkanalen för bara vad en bussbiljett kostar!

Ja, det verkar som om det blir båtbusstrafik även denna sommar. Efter en hel del strul som vi kunnat läsa om i dagspressen, oegentligheter och konkurser och allt vad vi läst om, så verkar det som om det trots allt löser sig och blir båtbusstrafik även i sommar.

Värmlands Museum ligger på gångavstånd från K CCC, där årets släktforskardagar äger rum. Museet erbjuder alla som betalat inträde till mässan att komma in på museet till halva priset. Ett erbjudande som är väl värt att ta tillvara om man kanske stannar i Karlstad mer än en dag. Har man bara en dag på sig så hoppas jag att man har fullkomligt nog med släktforskardagarna. Som vanligt blir det en mängd olika utställare och vi har många intressanta föreläsare. Att bara vandra omkring på K CCC är också en upplevelse. Att njuta av utsikten åt alla håll, Klarälven med gamla stenbron, som egentligen heter Östra bron, Sundstabron, Sandgrund, det gamla danspalatset, som är känt i hela Sverige och som nu är Lerinmuseum och gamla kyrkogården. Och om vädret tillåter – vilket vi hoppas – så kan man ta en fika ute på bryggan.

Påskhelgen är nästan över – och vilken påsk vi har haft! Sol och varmt och ingen blåst! Det är helt otroligt! I och för sig har helgen till viss del betytt städning i sommarstugan! Det är bäst att passa på när vädret tillåter, fast det är ovanligt tidigt. Rätt som det är aviserar barn och barnbarn att dom vill komma dit och då är det skönt att allt är klart!

 

 

 

×
Håll dig informerad

När du prenumererar på Rötterbloggen kommer vi att skicka dig ett e-post när ett nytt blogg-inlägg kommit så att du inte missar något.

"Härmed kallar jag mig..."
»Den ena på en ugnsraka, den andra på en sopa»
 

Kommentarer

Inga kommentarer än. Var den första att lämna en kommentar
Redan registrerad? Logga in här
Gäst
19 april 2024

Captcha bild