Language button

in english

BT Login

Logga in Registrera

Logga in på ditt konto

Användarnamn
Lösenord
Användarnamn *
Lösenord *
Användarnamn *
Lösenord *
Kom ihåg mig

Skapa konto

Fält markerade med en asterisk (*) är obligatoriska.
För- och efternamn *
Användarnamn *
Lösenord *
Bekräfta lösenord *
E-post *
Bekräfta e-post *

Stöd Rötters Vänner

bli rv front

Google sökruta head

 • Hem
  Hem Här hittar du alla blogginlägg på sidan.
 • Taggar
  Taggar Visar en lista på taggar som använts i bloggen.
 • Bloggare
  Bloggare Sök efter din favoritbloggare på sidan.
Postad av i Rötterbloggen
 • Teckensnitts storlek: Större Mindre
 • Träffar: 1952
 • 0 Kommentarer
 • Skriv ut

Väntar på hemkomst

Väntar på hemkomst

 

Inget är som väntans tider sägs det och tålamod är något som behövs och har behövts för en släktforskare.  Väntan på den saknade rullen från Svar, väntan på svar från DNA-testet och det jag går igenom just nu, väntan på information från fjärran land.

 

Men snart är förmodligen väntan över, jag hoppas få mer information än jag redan har. Information om släktlinjer, information om levnadsöden och förhoppnings ledtrådar som kan knyta ihop utestående frågor som kommer när man tar DNA-test.  I det sistnämnda dyker det upp frågor om ursprung och kanske kan jag hitta någon koppling till andra testade, mestadels boende på en annan kontinent.

 

Om mina förhoppningar slår in så får jag mer kött på benen när det gäller född , död och vigd, men också mer kunskap om allt det som tidigare sagts i korta samtal, på annat språk och med mer eller mindre duktiga ”tolkar”.  Får jag veta vad som låg bakom vissa uttalanden, förstår jag hur jag ska tolka de spår som dyker upp. Finns det mer som berättats, som tidigare inte kommit fram?