Senaste inläggen från Anbytarforum, Sveriges Släktforskarförbunds diskussionsforum för släktforskning. Utgivaren ansvarar inte för innehållet i inläggen i Anbytarforum.

Rötterbloggen

Helena Nordbäck
23 april 2024
För någon tid sedan ögnade jag igenom ett program för en körkonsert. Ett av styckena var författat av ’Hildegard av Bingen’. Någonstans ringde en klocka, jag hade för mig att hon levat för ganska länge sedan. En titt i källorna bekräftade den teorin....

Kalendarium

Hitta föreningsaktiviteter nära dig

24
apr
Forskarträff

Kullabygdens Släktforskare


24
apr
Medlemscafé med frågor om DNA och vanlig släktforskning

Lomma-Burlöv Släkt- och Folklivsforskare


24
apr
Temakväll

Falubygdens Släktforskarförening


24
apr
DNA Café Sjöbo

Ystadbygdens Släkt- & Bygdeforskarförening


24
apr
BSF Medlemsmöte

Botvidsbygdens Släktforskarförening


24
apr
”i kum frå Wenjad”

Skövde Släktforskarförening


25
apr
Guidad vandring på söder i Helsingborg

Helsingborgs Släktforskare- & Bygdeförening


25
apr
Forskarhjälp i Sollentuna bibliotek

Sollentuna Släktforskare


25
apr
Öppet hus - kl. 13.00-20.30 obs kvällsöppet!

Södertälje Släktforskarförening


Se fler evenemang

Annonser

Markera som inaktivMarkera som inaktivMarkera som inaktivMarkera som inaktivMarkera som inaktiv
 

logga hogerMånga är vi som ser fram emot nya, spännande inlägg på Rötterbloggen. De numera sju rötterbloggarna delar på sju dagar i veckan vilket innebär att vi får ta del av ett nytt blogginlägg nästan varje dag.

I dagens blogginlägg av Camilla Eriksson har vi fått veta vad morska män och strykjärn har för gemensam nämnare. Till julafton utlovar hon ett blogginlägg om vänlighet i jultid som inte föll ut som det var tänkt. På nyårsafton bloggar hon om varsel och nyårsskrock.

Nördgemenskap och domboks-dramatik

I måndags var det Ted Rosvall som underhöll oss med en inblick i "nördgemenskapen" i samband med den kungliga konferensen i Nederländernas huvudstad Haag, där han föreläste i november. Han tog dessutom del av utmärkta släktforskarmöjligheter, läs mer om det i hans senaste blogginlägg.

Varför kallades Per Åkesson "köttpölsa" av sin kusin dagen innan han hittades död i sin säng – och dog han en naturlig död? Markus Gunshagas blogginlägg från i fredags bjuder på ett rafflande domboks-drama.

I Fredrik Mejsters inlägg får vi följa jakten på en "fader okänd" i släktleden, som slutar med ett DNA-test. Nu väntar inte bara Fredrik, utan även många av hans läsare på uppföljningen...

Släktforskning på Seychellerna

b2ap3 thumbnail Klippor peter sjolund

Små och stora berättelser, källtips och underhållande anekdoter – i Rötterbloggen tycks inspirationen aldrig sina. Vem trodde till exempel att en semesterresa till Seychellerna innebär en semester från släktforskningen? I "paradiset på jorden" hittade Peter Sjölund inte bara paradisstränder, utan dessutom en immigrant-kyrkogård och en mycket spännande genpool att undersöka närmre.

Eva Johansson funderar i sitt senaste blogginlägg på om hennes barns anmoder Johanna i Östergöl kan vara förebilden för Ulrika i Västergöls i Vilhelm Mobergs utvandrarepos. Och visst finns häpnadsväckande likheter!

Chris Bingefors ger värdefulla tips till den som har sjömän i släktleden i sitt blogginlägg från förra veckan.

Jul-special från fjärde advent

Missa inte rötterbloggarnas jul-special, med start den fjärde advent. Underhållning och julstämning garanteras!

Till Rötterbloggen

Bild: Bad och släktforskning på Seychellerna. Peter Sjölund.