Senaste inläggen från Anbytarforum, Sveriges Släktforskarförbunds diskussionsforum för släktforskning. Utgivaren ansvarar inte för innehållet i inläggen i Anbytarforum.

Rötterbloggen

Anton Rosendahl
15 april 2024
Farmors morfar Albert Sandström föddes 23 augusti 1855 i Svarttjärn, Lövånger som son till Erik Mattsson Sandström, barnfödd i nämnda by och hans hustru Johanna Andersdotter, bördig från Mjövattnet, Burträsk. Makarna var kusiner. Albert var äldst av ...

Kalendarium

Hitta föreningsaktiviteter nära dig

16
apr
Öppet hus med Släktforskningshjälp

Hembygds- och Släktforskare Nolaskogs


16
apr
Släktforskarjour

Nässjöbygdens Släktforskare


16
apr
Släktforskarhjälp, Visby

Gotlands Släktforskarförening


16
apr
Forskarcafé - "Hur sparar vi vår släktforskning?"

Helsingborgs Släktforskare- & Bygdeförening


16
apr
Öppet hus - kl. 13.00-16.00

Södertälje Släktforskarförening


16
apr
Grums - Hur använder man Disgen?

Värmlands Släktforskarförening


16
apr

17
apr
Öppet Hus

Sällskapet Släktforskarna Sandviken


17
apr
Studiebesök på Götene museum

Götene Släktforskarförening


Se fler evenemang

Annonser

Markera som inaktivMarkera som inaktivMarkera som inaktivMarkera som inaktivMarkera som inaktiv
 

johnny automatic ocean linerRötters Emigrantforum krävde extra omvårdnad i samband med flytten till den nya plattformen. Men den som väntar på något gott – nu finns Emigrantforum på plats i Faktabanken med ett nytt utseende och nya möjligheter.

I Emigrantforum samlas emigrantöden och ges utrymme för diskussioner om dessa. Det är forskarna själva som lägger in uppgifter och fotografier till hjälp och nytta för varandra.

Projektet med emigrantdatabasen startades av den dåvarande förbundsbasen Ted Rosvall i början av 2000-talet och den lanserades för första gången i augusti 2003. Tanken var att svenskättlingar från hela jordklotet skulle kunna få hjälp att hitta utvandrade anfäder.

Studiematerial

Det är inte bara emigrantuppgifter du hittar i Emigrantforum – missa inte all kunskap du dessutom kan inhämta under fliken "Mer om emigranter". Där finns nämligen mycket matnyttig information om emigrationsforskning och länkar till andra emigrantresurser. Perfekt material för dig som leder, eller går på en släktforskarkurs.

Redo att växa

Sedan tidigare består Emigrantforum av drygt tvåtusen poster. En av anledningarna till att innehållet inte växte i förväntad takt är att forumet dragits med driftstörningar vilket har medfört längre handläggningstid för inlägg och kommentarer. Det var också den främsta anledningen till att databasen gjordes om, men man har även passat på att göra forumet mer lättanvänt.

Nu finns förutsättningarna för att Emigrantforum kan börja växa. Bidra med dina emigranter!

Gå till Emigrantforum