Senaste inläggen från Anbytarforum, Sveriges Släktforskarförbunds diskussionsforum för släktforskning. Utgivaren ansvarar inte för innehållet i inläggen i Anbytarforum.

Rötterbloggen

Anton Rosendahl
22 april 2024
Nils Manfred Boman föddes 1894-08-10 i Loberg, Skellefteå som son till Olof Nilsson Boman, barnfödd i Finnfors och hans hustru Anna Lovisa Nilsdotter, bördig från Loberg. 1920 gifte sig Manfred med min mormors faster Ester Emilia Lundström född 1893-...

Kalendarium

Hitta föreningsaktiviteter nära dig

23
apr
Öppet hus - kl. 13.00-16.00

Södertälje Släktforskarförening


23
apr
Jourhavande Släktforskare Flen

Katrineholm-Flen-Vingåkers Släktforskarförening


23
apr
Släktforskarjour Biblioteket Blentarp

Ystadbygdens Släkt- & Bygdeforskarförening


23
apr
Släktforskarcafé Vingåker

Katrineholm-Flen-Vingåkers Släktforskarförening


23
apr
FFS släktforskarkafé via Zoom

Föreningen för Smedsläktsforskning


23
apr
Föredrag - "Eleonora från Helsingborg korsade världshaven"

Helsingborgs Släktforskare- & Bygdeförening


23
apr
Månadsmöte - berättarkväll

Nässjöbygdens Släktforskare


Se fler evenemang

Annonser

Markera som inaktivMarkera som inaktivMarkera som inaktivMarkera som inaktivMarkera som inaktiv
 

distrikt lantmaterietDistrikt är en ny geografisk indelning av Sverige som utgörs av 2523 områden och som infördes den 1 januari i år. Indelningen baseras på församlingsindelningen den 31 december 1999, innan Svenska kyrkan skildes från staten vid årsskiftet 1999/2000.

Längst ned hittar du länken till den nya indelningen och en referenstabell med distrikten och de nuvarande församlingarna.

Koppling till historiska namn

Distriktens namn ska underlätta kopplingen till de gamla församlingarna och därför baseras de på församlingsindelningen som den såg ut den 31 december 1999 - precis innan stat och kyrka skildes åt.

Församlingarna var inte längre var en lämplig indelning för folkbokföringen då staten inte längre har något inflytande över församlingsindelningen. Dessutom har Svenska kyrkan sedan åtskiljandet från staten genomfört omfattande sammanslagningar av församlingar, vilket också framgår av tabellen du hittar nedan.

Folkbokföringen sker inte på distrikt

Tanken är också att den nya indelningen i distrikt ska vara stabil och inte ändras över tid. Den ska inte behöva följa kommun- eller fastighetsgränser. Folkbokföringen ska inte ske på distrikt, men distriktstillhörigheten kommer att registreras på individnivå i folkbokföringsdatabasen.

Det är Lantmäteriet som tillsammans med samarbetande organisationer har haft uppdraget att föreslå regeringen indelningen och den 1 januari i år trädde den i kraft.

Nedan finns en länk till Lantmäteriets information om de nya distrikten och en referenstabell för dig som vill veta sambanden mellan distrikten och de nuvarande församlingarna.

Länk Lantmäteriet
Referenstabell

Bild: Distriktsindelningen 1/1 2016. Lantmäteriet