ÄttelÄgg påsk-quiz

Senaste inläggen från Anbytarforum, Sveriges Släktforskarförbunds diskussionsforum för släktforskning. Utgivaren ansvarar inte för innehållet i inläggen i Anbytarforum.

Rötterbloggen

Mats Ahlgren
28 mars 2024
När någon frågar varifrån jag kommer, ja alltså var min släkt kommer från och inte att jag kom in från parkeringen, så brukar jag säga: två slagen och två götland. Bergslagen och Roslagen, Västergötland och Östergötland. Där hittar jag mina rötter om...

Kalendarium

Hitta föreningsaktiviteter nära dig

02
apr
Öppet hus med Släktforskningshjälp

Hembygds- och Släktforskare Nolaskogs


02
apr
Släktforskarhjälp, Visby

Gotlands Släktforskarförening


02
apr

03
apr
Workshop Att tolka gammal text

Katrineholm-Flen-Vingåkers Släktforskarförening


03
apr
Öppet Hus

Sällskapet Släktforskarna Sandviken


03
apr
BSF - Släktforskarrum öppet för medlemmar

Botvidsbygdens Släktforskarförening


03
apr
Sveriges första länssjukhus

Skövde Släktforskarförening


04
apr
Öppet hus - för medlemmar - kl. 13.00-16.00

Södertälje Släktforskarförening


Se fler evenemang

Annonser

Markera som inaktivMarkera som inaktivMarkera som inaktivMarkera som inaktivMarkera som inaktiv
 

Håkan SkogsjöHåkan Skogsjö, född 1958, var redan tidigt i livet en hängiven släktforskare. När Genealogisk Ungdom grundades 1977 var han en av initiativtagarna och även då Sveriges Släktforskarförbund bildades 1986 var han en av de drivande krafterna.

Genom åren har Håkan Skogsjö varit otroligt produktiv. Han var från starten 1977 redaktör för Genealogisk Ungdoms Tidskrift, som senare bytte namn till Släkthistoriskt Forum. Han fortsatte att vara dess redaktör till och med 1991. 1995-2013 var han redaktör för Släktforskarnas årsbok och 1996 lade han grunden till Nättidningen Rötter – förlagan till webbplatsen du besöker just nu. Populära delar som Anbytarforum och Porträttfynd kom också till på hans initiativ.

Under tiden har han dessutom skrivit ett stort antal släkt- och lokalhistoriska artiklar och böcker. Här på Rötter finns otaliga artiklar författade av Håkan Skogsjö, som genom åren generöst har delat med sig av sitt kunnande till andra släktforskare.

Sedan många år tillbaka är Håkan Skogsjö bosatt på Åland och arbetar som författare, frilansjournalist och formgivare med en särskild inriktning på historiska ämnen. I dag är han en veteran inom den svenska släktforskarrörelsen – fortfarande lika aktiv – numera bland annat som styrelseordförande i Arkiv Digital.

Håkan Skogsjös meritlista gör honom enligt förbundsstyrelsens utlåtande till en mycket värdig mottagare av priset.

Läs mer i Angeläget nr 1 2015.