ÄttelÄgg påsk-quiz

Senaste inläggen från Anbytarforum, Sveriges Släktforskarförbunds diskussionsforum för släktforskning. Utgivaren ansvarar inte för innehållet i inläggen i Anbytarforum.

Rötterbloggen

Mats Ahlgren
28 mars 2024
När någon frågar varifrån jag kommer, ja alltså var min släkt kommer från och inte att jag kom in från parkeringen, så brukar jag säga: två slagen och två götland. Bergslagen och Roslagen, Västergötland och Östergötland. Där hittar jag mina rötter om...

Kalendarium

Hitta föreningsaktiviteter nära dig

02
apr
Öppet hus med Släktforskningshjälp

Hembygds- och Släktforskare Nolaskogs


02
apr
Släktforskarhjälp, Visby

Gotlands Släktforskarförening


02
apr

03
apr
Workshop Att tolka gammal text

Katrineholm-Flen-Vingåkers Släktforskarförening


03
apr
Öppet Hus

Sällskapet Släktforskarna Sandviken


03
apr
BSF - Släktforskarrum öppet för medlemmar

Botvidsbygdens Släktforskarförening


03
apr
Sveriges första länssjukhus

Skövde Släktforskarförening


04
apr
Öppet hus - för medlemmar - kl. 13.00-16.00

Södertälje Släktforskarförening


Se fler evenemang

Annonser

Markera som inaktivMarkera som inaktivMarkera som inaktivMarkera som inaktivMarkera som inaktiv
 

MH2015Få dina anor utredda samtidigt som du gör en god gärning för människor på flykt undan klimatkatastrofer!

Välgörenhetsprojektet Musikhjälpen har som tema "Ingen ska behöva fly undan klimatet" och i år bidrar ett team på över 30 släktforskare från hela Sverige till insamlingen genom att auktionera ut totalt fem släktutredningar. Projektet går under namnet Släktforskning för Musikhjälpen 2015 och alla intäkter går oavkortat till Musikhjälpen.

Det är alltså totalt fem släktutredningar som kommer att auktioneras ut under Musikhjälpens sex dygn. Teamet kommer i utredningarna följa alla släktled bakåt så långt det är möjligt i de vanligaste skriftliga källorna och försöka berätta mer om historien och livsödena.

Du som inte önskar dig en släktutredning men ändå vill ge ett bidrag kan göra det via en insamlingsbössa i projektets namn. Länkarna hittar du nedan.

Lägg ett bud eller skänk pengar

Här är länken till den första av fem auktioner på Tradera:

http://www.tradera.com/item/280404/247519576/den-perfekta-julklappen-en-slaktutredning-utover-det-vanliga-paket-1

Här är en en digital insamlingsbössa för de som vill skänka pengar till Musikhjälpen i projektets namn:

http://bossan.musikhjalpen.se/insamling/slaktforskning-for-mh15

Släktforskare särskilt hjälpsamma

Magnus Kjellberg, initiativtagare till projektet som numera leds tillsammans med Jonas Öhlund, berättar att han länge velat göra någonting för människor som har det svårt. Så kom han att tänka på den positiva stämningen i de Facebook-grupper där släktforskare möts och diskuterar.

- Den är mycket mer vänlig, hjälpsam och tålmodig än i många andra forum. Den positiva kraften ville jag ta vara på och det var så jag kom på idén att auktionera ut en eller flera släktutredningar.

Men för att få detta till stånd behövdes förstås ett gäng släktforskare, villiga att bidra med sin egen kraft, tid och förmåga. Det dröjde inte länge fören de första släktforskarna anslutit sig. Teamet är ihopsamlat via Facebook och det består av både erfarna släktforskare och nybörjare, som alla vill bidra till välgörenhet.

Sponsorer till projektet:

Arkiv Digital (www.arkivdigital.se) bidrar med tillfälliga gratisabonnemang för de frivilliga släktforskare i projektet som saknar det. DIS (www.dis.se) bidrar med sitt släktforskningsprogram Disgen för projektet. Mittsläktträd.nu bidrar med antavlor till vinnarna.

Mer om initiativet

Läs mer om Släktforskning för Musikhjälpen här

Vill du hjälpa till med släktutredningarna? Nedan är en länk till Facebookgruppen.

https://www.facebook.com/getoknowyourancestorsmh2015

Musikhjälpen är en insamling som lyfter upp en undanskymd katastrof. 2015 går insamlingen till kampen för att ingen ska behöva fly undan klimatet.

Tre programledare bor i en glasbur på Stora torget i Linköping för att sända radio och TV dygnet runt i sex dygn. Under tiden får de besök av artister, kända personer och alla andra hjältar som engagerar sig i kampen.

Musikhjälpen är ett samarbete mellan P3 Sveriges Radio, SVT och Radiohjälpen.