ÄttelÄgg påsk-quiz

Senaste inläggen från Anbytarforum, Sveriges Släktforskarförbunds diskussionsforum för släktforskning. Utgivaren ansvarar inte för innehållet i inläggen i Anbytarforum.

Rötterbloggen

Mats Ahlgren
28 mars 2024
När någon frågar varifrån jag kommer, ja alltså var min släkt kommer från och inte att jag kom in från parkeringen, så brukar jag säga: två slagen och två götland. Bergslagen och Roslagen, Västergötland och Östergötland. Där hittar jag mina rötter om...

Kalendarium

Hitta föreningsaktiviteter nära dig

02
apr
Öppet hus med Släktforskningshjälp

Hembygds- och Släktforskare Nolaskogs


02
apr
Släktforskarhjälp, Visby

Gotlands Släktforskarförening


02
apr

03
apr
Workshop Att tolka gammal text

Katrineholm-Flen-Vingåkers Släktforskarförening


03
apr
Öppet Hus

Sällskapet Släktforskarna Sandviken


03
apr
BSF - Släktforskarrum öppet för medlemmar

Botvidsbygdens Släktforskarförening


03
apr
Sveriges första länssjukhus

Skövde Släktforskarförening


04
apr
Öppet hus - för medlemmar - kl. 13.00-16.00

Södertälje Släktforskarförening


Se fler evenemang

Annonser

Markera som inaktivMarkera som inaktivMarkera som inaktivMarkera som inaktivMarkera som inaktiv
 

Ullagreta CarlssonFörbundsstyrelsen beslöt vid sitt sammanträde den 29 april 1995 att tilldela Ullagreta Carlsson, Bromma, årets Victor Örnbergspris.Priset har tilldelats henne för hennes insatser för svensk släktforskning, genom att som redaktör utge sex volymer av Svenska Släktkalendern och genom att göra det enorma registret över alla där ingifta 1912–82, genom sin stora verksamhet som cirkelledare under många år, genom sin pågående kartläggning av den värmländska släkten Berggren från Saxån och alla dess ättlingar, nu uppgående till över 800 familjer, för att bara nämna en del av hennes gärning.

Till ovanstående kan också fogas att Ullagreta är en alltid hjälpsam korrekturläsare av och påpekare av dolda släktband i Svenska Släktkalendern och värdefull medlem av dennas redaktionskommitté.

Ullagreta började sina forskningar före datorernas tidevarv, och det jättelika registret till Släktkalendern (kanske Sveriges största personregister näst efter det till Elgenstierna?) gjordes utan datorstöd, men som en förståndig person, har hon för länge sedan insett nyttan av datorer och har alla Berggrenarna i sin PC. Så småningom kommer denna PC också att producera en förträfflig släktbok om dem, som säkert är värd att vänta på.