Sveriges dödbok webb

Senaste inläggen från Anbytarforum, Sveriges Släktforskarförbunds diskussionsforum för släktforskning. Utgivaren ansvarar inte för innehållet i inläggen i Anbytarforum.

Rötterbloggen

Mats Ahlgren
25 april 2024
Häromdagen var jag på en träff, som hade den något kryptiska rubriken ”Oväntade genealogier? Släktforskning, identitet, minne och släktskap i Sverige”.  En del kanske känner igen namnet, och det är faktiskt så att det skrevs en nyhet om det här ...

Kalendarium

Hitta föreningsaktiviteter nära dig

26
apr
Besök på Källebacka

Ulricehamnsbygdens forskarklubb


27
apr
Kursledarkurs Steg 1, Göteborg

Sveriges Släktforskarförbund


27
apr

27
apr
Öppet Hus med föredrag

Kristianstadsbygdens Släktforskarförening


27
apr

27
apr
Guidad vandring på Pålsjö kyrkogård i Helsingborg

Helsingborgs Släktforskare- & Bygdeförening


27
apr
Öppet hus: Att komma igång med sin släktforskning

Gästriklands Genealogiska Förening


29
apr
BSF - Släktforskarrum öppet för medlemmar

Botvidsbygdens Släktforskarförening


Se fler evenemang

Annonser

Markera som inaktivMarkera som inaktivMarkera som inaktivMarkera som inaktivMarkera som inaktiv
 
I går passerades den magiska gränsen 200.000 registrerade poster i Sveriges släktforskarförbunds gravstensdatabas. De senaste 6 månaderna har nästan 45.000 gravar matats in.

Det kan inte nog poängteras hur viktig inventerarnas insats är och att vi så snart som möjligt genomför fotografering av alla gravar på alla kyrkogårdar i Sverige. Det är kanske ett allt för högt ställt mål, men det är ett jobb som förhållandevis enkelt att genomföra och det ger ett ovärderligt arv till kommande generationer.

Enskilda släktforskare, arbetsmarknadsprojekt och kyrkogårdsförvaltningar har matat in online som aldrig tidigare. Många av de gamla inventeringarna saknade dock fotografier, eller hade väldigt dåliga fotografier. Om gravstenarna ännu finns kvar är vi därför mycket intresserade av nytagna digitala foton att komplettera med. Kontakta oss på gravar@genealogi.se så lägger vi in de nya fotografierna eller annan information rörande gravarna.

Gravstensinventering är ett behändigt projekt där en förening eller kanske bara ett par personer kan jobba tillsammans och fotografera och registrera. Det är inget tidsödande eller svårt åtagande- och nyttan för framtiden är enorm!

Besök Gravstensinventeringen - klicka här!