ÄttelÄgg påsk-quiz

Senaste inläggen från Anbytarforum, Sveriges Släktforskarförbunds diskussionsforum för släktforskning. Utgivaren ansvarar inte för innehållet i inläggen i Anbytarforum.

Rötterbloggen

Mats Ahlgren
28 mars 2024
När någon frågar varifrån jag kommer, ja alltså var min släkt kommer från och inte att jag kom in från parkeringen, så brukar jag säga: två slagen och två götland. Bergslagen och Roslagen, Västergötland och Östergötland. Där hittar jag mina rötter om...

Kalendarium

Hitta föreningsaktiviteter nära dig

02
apr
Öppet hus med Släktforskningshjälp

Hembygds- och Släktforskare Nolaskogs


02
apr
Släktforskarhjälp, Visby

Gotlands Släktforskarförening


02
apr

03
apr
Workshop Att tolka gammal text

Katrineholm-Flen-Vingåkers Släktforskarförening


03
apr
Öppet Hus

Sällskapet Släktforskarna Sandviken


03
apr
BSF - Släktforskarrum öppet för medlemmar

Botvidsbygdens Släktforskarförening


03
apr
Sveriges första länssjukhus

Skövde Släktforskarförening


04
apr
Öppet hus - för medlemmar - kl. 13.00-16.00

Södertälje Släktforskarförening


Se fler evenemang

Annonser

Markera som inaktivMarkera som inaktivMarkera som inaktivMarkera som inaktivMarkera som inaktiv
 

kartforskaIntresset för släkt- och hembygdsforskning ökar allt mer. För de som har forskat fram sina anfäder är det av stort intresse att också kunna hitta ifnormation om var de bodde och ibland också något om förhållandena som rådde där. Tack vare den snabba digitala utvecklingen är det idag enklare att leta bland historiska kartor och andra handlingar.

Boken behandlar till största delen kartforskning kring landsortens storskaliga kartor med sina byar och gårdar. Författarna beskriver olika karttyper och prensenterar båe analoga och digitala kartforskningsmetoder på ett lättfattligt sätt och med flera pratiska exempel. Med boken följer en dvd med ytterligare fördjupningar för vetgiriga och inbitna släktforskarentusiaster.

Författaren Björn Johansson, civilingenjör i elektronik, släktforskare sedan 70-talet, tidigare styrelseledamot i DIS, deltaigt i utvecklandet av släktforskarprogrammet Disgen, f.d. redaktör för Diskulogen, medlem i Kartografiska Sällskapet.

Författaren Karl-Ingvar Ångström, hängiven släktforskare från tolv års ålder, civilingenjör i lantmäteriet, f.d. kartvårdschef på Kartvårdscentralen i Ånge, medredaktör för Borgsjöbygdens hembygdsbok samt vice ordförande i Sveriges Släktforskarförbund.

 

Författare: Karl-Ingvar Ångström & Björn Johansson
Upplaga: 2
Publiceringsår: 2016
ISBN: 978-91-87676-97-0
Handbok i serien: 3

 

 Hämta studiehandledning