Senaste inläggen från Anbytarforum, Sveriges Släktforskarförbunds diskussionsforum för släktforskning. Utgivaren ansvarar inte för innehållet i inläggen i Anbytarforum.

Rötterbloggen

Helena Nordbäck
23 april 2024
För någon tid sedan ögnade jag igenom ett program för en körkonsert. Ett av styckena var författat av ’Hildegard av Bingen’. Någonstans ringde en klocka, jag hade för mig att hon levat för ganska länge sedan. En titt i källorna bekräftade den teorin....

Kalendarium

Hitta föreningsaktiviteter nära dig

24
apr
Forskarträff

Kullabygdens Släktforskare


24
apr
Medlemscafé med frågor om DNA och vanlig släktforskning

Lomma-Burlöv Släkt- och Folklivsforskare


24
apr
Temakväll

Falubygdens Släktforskarförening


24
apr
DNA Café Sjöbo

Ystadbygdens Släkt- & Bygdeforskarförening


24
apr
BSF Medlemsmöte

Botvidsbygdens Släktforskarförening


24
apr
”i kum frå Wenjad”

Skövde Släktforskarförening


25
apr
Guidad vandring på söder i Helsingborg

Helsingborgs Släktforskare- & Bygdeförening


25
apr
Forskarhjälp i Sollentuna bibliotek

Sollentuna Släktforskare


25
apr
Öppet hus - kl. 13.00-20.30 obs kvällsöppet!

Södertälje Släktforskarförening


Se fler evenemang

Annonser

Markera som inaktivMarkera som inaktivMarkera som inaktivMarkera som inaktivMarkera som inaktiv
 
Namn åt de döda/projektet, som under hösten 2014 skall utmynna i Sveriges dödbok 6, rullar på i bra fart. Inför sommaren har vi uppdaterat projektstatistiken på http://www.genealogi.se/dodb/index.htm och vi kan konstatera att vi sedan förra uppdateringen 3 april fått in ytterligare ca 70.000 helt klara poster. Jönköpings, Skaraborgs och Blekinge län är helt klara, Kronoberg och Södermanlands län slutförs inom kort.

Målsättnigen är att vi innan årsskiftet 2013/2014 skall ha namnuppgifter på alla döda i Sverige från 1901 och framåt. I dagsläget är det endast 24 församlingar/delar av församling som ingen bokat sig för att registrera. 22 av dom finns i Halland där församlingsböckerna ännu inte lagts ut online, varken hos Arkiv Digital eller SVAR. De övriga är två bitar av Malmö Sankt Petri 1921/34. Denna stora församling kanske känns övermäktig, men vi delar gärna upp perioden i mindre bitar så att många kan hjälpas åt.

Den positiva utvecklingen av projektet sporrar till ytterligare ansträngningar. Vi frågar oss om det kan vara möjligt att även komplettera de 440.000 posterna i 355 församlingar som saknar födelseförsamlingar och civilståndsdatum?

En hel del av dessa kompletteringar kan göras med hjälp av församlingsböcker som är tillgängliga online. För den som har tillgång till Ancestry finns avskrift av SCB’s födelseböcker 1880/1920 för hela landet som kan vara till hjälp och även befolkningsskivorna kan användas för dessa kompletteringar.

Gå in på projektets webbplats och undersök vad DU kan hjälpa till med.

Anna-Lena Hultman