ÄttelÄgg påsk-quiz

Senaste inläggen från Anbytarforum, Sveriges Släktforskarförbunds diskussionsforum för släktforskning. Utgivaren ansvarar inte för innehållet i inläggen i Anbytarforum.

Rötterbloggen

Mats Ahlgren
28 mars 2024
När någon frågar varifrån jag kommer, ja alltså var min släkt kommer från och inte att jag kom in från parkeringen, så brukar jag säga: två slagen och två götland. Bergslagen och Roslagen, Västergötland och Östergötland. Där hittar jag mina rötter om...

Kalendarium

Hitta föreningsaktiviteter nära dig

02
apr
Öppet hus med Släktforskningshjälp

Hembygds- och Släktforskare Nolaskogs


02
apr
Släktforskarhjälp, Visby

Gotlands Släktforskarförening


02
apr

03
apr
Workshop Att tolka gammal text

Katrineholm-Flen-Vingåkers Släktforskarförening


03
apr
Öppet Hus

Sällskapet Släktforskarna Sandviken


03
apr
BSF - Släktforskarrum öppet för medlemmar

Botvidsbygdens Släktforskarförening


03
apr
Sveriges första länssjukhus

Skövde Släktforskarförening


04
apr
Öppet hus - för medlemmar - kl. 13.00-16.00

Södertälje Släktforskarförening


Se fler evenemang

Annonser

Markera som inaktivMarkera som inaktivMarkera som inaktivMarkera som inaktivMarkera som inaktiv
 

Den här TV-hösten bjuder på mycket för släktforskare. Tablån innehåller både underhållningsprogram, TV-sända föreläsningar och dokumentärer som bygger på släktforskning - vad passar bättre än den sortens underhållning i höstrusket?

I topp på UR-play

På UR-plays avdelning för föreläsningar finns som tidigare nämnt ett antal av föreläsningarna från årets Släktforskardagar i Nyköping tillgängliga - och trots att de funnits där i över en vecka är de fortfarande de mest sedda. I skrivande stund ligger Peter Sjölunds föreläsning om DNA-släktforskning i topp. Det säger något om intresset för släktforskning! Här kommer du till UR-play

Nedan finns tips på fler intressanta program som sänds just nu:

Det sitter i väggarna - ny serie i SVT1

det sitter i vaggarnaDet sitter i väggarna är en helt ny programserie där en historiker tar reda på vilka tidigare människoöden som utspelat sig i olika människors hem. En byggnadsantikvarie tar dessutom reda på mer om husets byggnadsmässiga historia och kommer med råd och tips om hur man kan renovera det.

Det sitter i väggarna sänds i sex avsnitt och började i måndags, 9 november i SVT 1. Programmet sänds i repris på sön 15 nov 16.05. Här kan du se det senaste avsnittet på svtplay.

Om mänsklighetens rötter

I TV-programmet Vetenskapens Värld startade i tisdags den första delen av tre program som handlar om mänsklighetens rötter. Spännande om DNA-forskning som tar avstamp i en amerikans sökande efter sina afrikanska släktband. Programmet sändes kl 20.00 i SVT2.

Läs mer om programserien här

Allt för Sverige - självklar söndagsunderhållning

allt for sverige2015

Just nu sänds Allt för Sverige i SVT1. I programmet kommer elva svensk-amerikaner till Sverige för att få uppleva landet där de har sina rötter. I tävlingar som har anknytning till svenska seder och myter kan de vinna information om sina släktband. Programmet bjuder på mycket spännande svensk-amerikansk historia och känslosamma möten.

Det andra avsnittet sändes i söndags kl 20.00 i SVT1 och går i repris i samma kanal på lördag 14 nov kl 16.50. Här kan du se alla avsnitt på svtplay.