Senaste inläggen från Anbytarforum, Sveriges Släktforskarförbunds diskussionsforum för släktforskning. Utgivaren ansvarar inte för innehållet i inläggen i Anbytarforum.

Rötterbloggen

Eva Johansson
20 april 2024
Igår kom senaste numret av tidningen Släkthistoriskt Forum, som ges ut av släktforskarförbundet. Där finns en artikel om som heter "True crime i släktforskningen" och som handlar om att läsa i domböcker och fängelsejournaler. Läs den!Domböcker är sup...

Kalendarium

Hitta föreningsaktiviteter nära dig

21
apr
Öppet Hus

Sällskapet Släktforskarna Sandviken


22
apr
BSF - Släktforskarrum öppet för medlemmar

Botvidsbygdens Släktforskarförening


23
apr
Öppet hus - kl. 13.00-16.00

Södertälje Släktforskarförening


23
apr
Jourhavande Släktforskare Flen

Katrineholm-Flen-Vingåkers Släktforskarförening


23
apr
Släktforskarjour Biblioteket Blentarp

Ystadbygdens Släkt- & Bygdeforskarförening


23
apr
Släktforskarcafé Vingåker

Katrineholm-Flen-Vingåkers Släktforskarförening


Se fler evenemang

Annonser

Markera som inaktivMarkera som inaktivMarkera som inaktivMarkera som inaktivMarkera som inaktiv
 

Är du med i Forskarkatalogen? Eller lägger du upp porträtt i Porträttfynd? Då hoppas vi att du ska vara hjälpt av vår nya inloggningsfunktion!

Det är många av Rötters användare som bidrar till att Rötters samlingar är så omfattande och välfyllda som de är idag. Vi vill naturligtvis underlätta för dessa generösa släktforskare.

Hantera dina inlägg och uppgifter

Därför har vi skapat en möjlighet att logga in på Rötter. Detta för att du som publicerar material på sidan enkelt ska få en överblick över dina inlägg på "Min sida". På "Min sida" finns direktlänkar till dina tidigare inlägg på Rötter, härifrån kan du också redigera dina uppgifter.

Så här går du till väga:

  1. För dig som redan har ett Forskarkatalogkonto och har använt detta för att ladda upp bilder i Porträttfynd eller lagt till information i de andra fynd-databaserna så är denna inloggning den nya huvudinloggningen på Rötter. Vi kommer under dagen att skicka ut ett mejl till alla användare i Forskarkatalogen, med de nya inloggningsuppgifterna.

  2. Du som är helt ny användare på Rötter och vill lägga in till exempel porträtt i Porträttfynd, ge länktips på Länk-sök eller lägga in en annons på Marknaden – skapar enkelt ett konto via den gröna knappen bredvid logga in-knappen, längst upp till höger.

  3. Så här loggar du sedan in: Klicka på den gröna knappen "Logga in" längst upp till höger på Rötter. Första fliken "Rötter" är förvalt och det är denna flik du ska logga in på. När du är inloggad dyker en ny knapp upp bredvid inloggningsknappen –"Min sida". Från denna sida kan du sedan enkelt hantera dina inlägg i Rötters databaser och/eller dina annonser.