Anbytarforum

Rötterbloggen

Eva Johansson
21 juli 2018
I det här huset bodde båtsman nr 74 i Bäls socken på Gotland, från omkring 1862 till 1894 när båtsmanshållet blev vakant och Indelningsverket sedan las ner. Fler bilder längre ner. Alla foton: egna bilder, tagna midsommarafton i år.Båtsmanstorpet har...Läs mer ...

Kalendarium

Hitta föreningsaktiviteter nära dig

29
jul
Gotlands Släktforskarförening

04
aug
Västerbergslagens Släktforskare

06
aug
Västra Mälardalens Släktforskare

13
aug
Eksjöbygdens Släktforskarförening

15
aug
Lidköpingsbygdens Släktforskarförening

19
aug
Värmlands Släktforskarförening

20
aug
Sällskapet Släktforskarne Fagersta

24
aug
Boden-Överluleå ForskarFörening

24
aug
Söderslätts Släkt- och Hembygdsforskarförening

Rötterbokhandeln

sommarkampanj

Användarbetyg: 0 / 5

Markera som inaktivMarkera som inaktivMarkera som inaktivMarkera som inaktivMarkera som inaktiv
 

tidningar2Kungliga bibliotekets digitala tidningstjänst fortsätter att växa. Senaste tillskottet är äldre årgångar av fyra lokaltidningar: Nerikes allehanda, Norrköpings tidningar, Sundsvalls tidning och Östgöta-Correspondenten.

Åren det gäller är 1851-1895. Har du anor som levde på någon av orterna under den perioden är det bara att kasta dig in och söka - chansen att hitta något spännande är stor!

Målet för året: två miljoner

Rötter har regelbundet rapporterat om utvecklingen för tidningstjänsten, som i april i år räknade in en miljon upphovsrättsfria sidor.

Målet för 2017 har sedan dess kunnat flyttas uppåt och nu räknar man med att nästan två miljoner sidor från 60 olika tidningar ska vara fritt tillgängliga i slutet av året.

Här hittar du aktuell information om vilka tidningar och årgångar som ligger i pipeline för digitalisering. Gränsen för upphovsrätten dras av KB vid 115 år vilket innebär att det bara är sidor som är äldre än så som går att läsa hemifrån.

Tidningsupprop pågår

Sveriges Släktforskarförbund startade i våras ett upprop för en framflyttad gräns. Uppropet går fortfarande att skriva på här.

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button