Anbytarforum

Rötterbloggen

Eva Johansson
20 oktober 2018
Mitt i centrala Stockholm ligger Klara kyrka med sin kyrkogård, alldeles intill Centralen. De flesta av er har kanske sett kyrkan skymta mellan husen medan ni skyndat iväg på något ärende. Så har det varit för mig i alla fall. Någon gång på 70-talet ...Läs mer ...

Kalendarium

Hitta föreningsaktiviteter nära dig

20
okt
Eskilstuna-Strängnäs Släktforskarförening

20
okt
Söderslätts Släkt- och Hembygdsforskarförening

20
okt
Södertälje Släktforskarförening

20
okt
Genealogiska föreningen

20
okt
Sollentuna Släktforskare

21
okt
StorStockholms Genealogiska Förening

21
okt
Hjo-Tibro Släktforskarförening

21
okt
DIS-Filbyter

22
okt
Sällskapet Släktforskarne Fagersta

23
okt
Eskilstuna-Strängnäs Släktforskarförening

Rötterbokhandeln

Användarbetyg: 0 / 5

Markera som inaktivMarkera som inaktivMarkera som inaktivMarkera som inaktivMarkera som inaktiv
 

tidningar2Kungliga bibliotekets digitala tidningstjänst fortsätter att växa. Senaste tillskottet är äldre årgångar av fyra lokaltidningar: Nerikes allehanda, Norrköpings tidningar, Sundsvalls tidning och Östgöta-Correspondenten.

Åren det gäller är 1851-1895. Har du anor som levde på någon av orterna under den perioden är det bara att kasta dig in och söka - chansen att hitta något spännande är stor!

Målet för året: två miljoner

Rötter har regelbundet rapporterat om utvecklingen för tidningstjänsten, som i april i år räknade in en miljon upphovsrättsfria sidor.

Målet för 2017 har sedan dess kunnat flyttas uppåt och nu räknar man med att nästan två miljoner sidor från 60 olika tidningar ska vara fritt tillgängliga i slutet av året.

Här hittar du aktuell information om vilka tidningar och årgångar som ligger i pipeline för digitalisering. Gränsen för upphovsrätten dras av KB vid 115 år vilket innebär att det bara är sidor som är äldre än så som går att läsa hemifrån.

Tidningsupprop pågår

Sveriges Släktforskarförbund startade i våras ett upprop för en framflyttad gräns. Uppropet går fortfarande att skriva på här.

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button