Anbytarforum

Rötterbloggen

Eva Johansson
20 oktober 2018
Mitt i centrala Stockholm ligger Klara kyrka med sin kyrkogård, alldeles intill Centralen. De flesta av er har kanske sett kyrkan skymta mellan husen medan ni skyndat iväg på något ärende. Så har det varit för mig i alla fall. Någon gång på 70-talet ...Läs mer ...

Kalendarium

Hitta föreningsaktiviteter nära dig

20
okt
Eskilstuna-Strängnäs Släktforskarförening

20
okt
Söderslätts Släkt- och Hembygdsforskarförening

20
okt
Södertälje Släktforskarförening

20
okt
Genealogiska föreningen

20
okt
Sollentuna Släktforskare

21
okt
StorStockholms Genealogiska Förening

21
okt
Hjo-Tibro Släktforskarförening

21
okt
DIS-Filbyter

22
okt
Sällskapet Släktforskarne Fagersta

23
okt
Eskilstuna-Strängnäs Släktforskarförening

Rötterbokhandeln

Användarbetyg: 0 / 5

Markera som inaktivMarkera som inaktivMarkera som inaktivMarkera som inaktivMarkera som inaktiv
 

norskflaggGrundlovsdagen, som Norges nationaldag egentligen heter, firas till minne av att prinsregenten Christian Frederik valdes till kung samt skrev under Norges grundlag den 17 maj 1814.

Den 26 juli samma år gav sig den svenske kungen Karl XIII ut på fälttåg mot Norge. Kriget som varade i 19 dagar ledde till svensk seger och den union mellan Sverige och Norge som varade ända fram till 1905. En reviderad version av 1814 års norska grundlag kunde dock behållas under perioden.

Specialerbjudande i bokhandeln

I grannlandet firas grundlovsdagen som bekant grundligt. I Rötterbokhandeln gör vi detsamma genom att sälja boken "Släktforskning i Norge" för endast 150 kronor (ordinarie pris 215 kronor). Erbjudandet gäller bara i dag - ta del av det här!

Boken ingår i trilogin "Släktforska i Norden" som även omfattar guider till släktforskning i Finland och Danmark. Samtliga böcker är skrivna av erfarna släktforskare som redogör för grundprinciperna och källanvändningen i respektive land.

Foto: Martin Berglund

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button