Anbytarforum

Rötterbloggen

Eva Johansson
21 juli 2018
I det här huset bodde båtsman nr 74 i Bäls socken på Gotland, från omkring 1862 till 1894 när båtsmanshållet blev vakant och Indelningsverket sedan las ner. Fler bilder längre ner. Alla foton: egna bilder, tagna midsommarafton i år.Båtsmanstorpet har...Läs mer ...

Kalendarium

Hitta föreningsaktiviteter nära dig

29
jul
Gotlands Släktforskarförening

04
aug
Västerbergslagens Släktforskare

06
aug
Västra Mälardalens Släktforskare

13
aug
Eksjöbygdens Släktforskarförening

15
aug
Lidköpingsbygdens Släktforskarförening

19
aug
Värmlands Släktforskarförening

20
aug
Sällskapet Släktforskarne Fagersta

24
aug
Boden-Överluleå ForskarFörening

24
aug
Söderslätts Släkt- och Hembygdsforskarförening

Rötterbokhandeln

sommarkampanj

Användarbetyg: 0 / 5

Markera som inaktivMarkera som inaktivMarkera som inaktivMarkera som inaktivMarkera som inaktiv
 

norskflaggGrundlovsdagen, som Norges nationaldag egentligen heter, firas till minne av att prinsregenten Christian Frederik valdes till kung samt skrev under Norges grundlag den 17 maj 1814.

Den 26 juli samma år gav sig den svenske kungen Karl XIII ut på fälttåg mot Norge. Kriget som varade i 19 dagar ledde till svensk seger och den union mellan Sverige och Norge som varade ända fram till 1905. En reviderad version av 1814 års norska grundlag kunde dock behållas under perioden.

Specialerbjudande i bokhandeln

I grannlandet firas grundlovsdagen som bekant grundligt. I Rötterbokhandeln gör vi detsamma genom att sälja boken "Släktforskning i Norge" för endast 150 kronor (ordinarie pris 215 kronor). Erbjudandet gäller bara i dag - ta del av det här!

Boken ingår i trilogin "Släktforska i Norden" som även omfattar guider till släktforskning i Finland och Danmark. Samtliga böcker är skrivna av erfarna släktforskare som redogör för grundprinciperna och källanvändningen i respektive land.

Foto: Martin Berglund

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button