Anbytarforum

Rötterbloggen

Mats Ahlgren
18 juli 2018
Trots att det är semestertider och att släktforskning kanske inte är det som de flesta tänker på, så har det blivit några pass, när det varit som varmast ute och en stunds avkoppling inomhus känts som behövlig. Några lösningar på släktproblem har det...Läs mer ...

Kalendarium

Hitta föreningsaktiviteter nära dig

21
jul
Västerbergslagens Släktforskare

21
jul
Värmlands Släktforskarförening

21
jul
Värmlands Släktforskarförening

29
jul
Gotlands Släktforskarförening

04
aug
Västerbergslagens Släktforskare

06
aug
Västra Mälardalens Släktforskare

13
aug
Eksjöbygdens Släktforskarförening

19
aug
Värmlands Släktforskarförening

Rötterbokhandeln

sommarkampanj

Användarbetyg: 0 / 5

Markera som inaktivMarkera som inaktivMarkera som inaktivMarkera som inaktivMarkera som inaktiv
 

Big Gust 100 mindreSläktforskarnas årsbok innehåller i år, förutom de sedvanliga genealogiska uppsatserna, även en rad spännande och kanske lite ovanliga berättelser med släktforskningsanknytning. En sådan är Ulf Eneroths artikel om "Holms-jätten".

Mätte 232 centimeter

Anders Gustaf Hagberg (1872-1926) kom från Odensvi socken utanför Köping och mätte 232 centimeter i strumplästen. Det finns många berättelser om Big Gust, som han också kallades, och Ulf Eneroth har utforskat dem alla.

Den långe mannen från Odensvi kom att utvandra till USA där han slog sig ned i staden Grantsburg i Wisconsin. Han blev till en lokal legend och har till och med förärats en staty (i övernaturlig storlek).

Många spännande artiklar

Historien om Big Gust är bara ett av många spännande inslag i Släktforskarnas årsbok 2017. En artikel av radiokändisarna Gunilla Norlund och Elisabeth Renström lockar exempelvis också till läsning med sin fiffiga rubrik: "Släktband lyfter röster från förr".

Missa inte ditt exemplar av årsboken - förköp den här! Erbjudandet gäller till och med söndag.

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button