Sveriges dödbok webb

Senaste inläggen från Anbytarforum, Sveriges Släktforskarförbunds diskussionsforum för släktforskning. Utgivaren ansvarar inte för innehållet i inläggen i Anbytarforum.

Rötterbloggen

Mats Ahlgren
25 april 2024
Häromdagen var jag på en träff, som hade den något kryptiska rubriken ”Oväntade genealogier? Släktforskning, identitet, minne och släktskap i Sverige”.  En del kanske känner igen namnet, och det är faktiskt så att det skrevs en nyhet om det här ...

Kalendarium

Hitta föreningsaktiviteter nära dig

26
apr
Besök på Källebacka

Ulricehamnsbygdens forskarklubb


27
apr
Kursledarkurs Steg 1, Göteborg

Sveriges Släktforskarförbund


27
apr

27
apr
Öppet Hus med föredrag

Kristianstadsbygdens Släktforskarförening


27
apr

27
apr
Guidad vandring på Pålsjö kyrkogård i Helsingborg

Helsingborgs Släktforskare- & Bygdeförening


27
apr
Öppet hus: Att komma igång med sin släktforskning

Gästriklands Genealogiska Förening


29
apr
BSF - Släktforskarrum öppet för medlemmar

Botvidsbygdens Släktforskarförening


Se fler evenemang

Annonser

Markera som inaktivMarkera som inaktivMarkera som inaktivMarkera som inaktivMarkera som inaktiv
 

unknown-0311-ww1-soldierHar du "försvunna" emigranter i din forskning? Många som använder Ancestry kanske inte vet att det går att hitta emigranter i mönstringskort från första världskriget. Vill du inte teckna ett abonnemang kan du även söka mönstringskort på FamilySearch.

I år är det 100 år sedan första världskriget började. Av de svenskar som emigrerade till USA var det många som stred för USA i första världskriget och ännu fler som mönstrades och registrerades för att eventuellt delta i kriget.

Ancestrys samling "Mönstringskort från första världskriget 1917 - 1918" innehåller tusentals svenskar och kan vara till hjälp om du söker efter försvunna emigranter. Informationen i mönstringskorten kan variera men de flesta innehåller personens fullständiga namn, adress, fullständigt födelsedatum, födelseplats i Sverige, yrke, arbetsgivare, arbetsplatsens adress, uppgift om släktingar som personen försörjer samt personens namnteckning. Det finns även uppgifter om personens längd samt hårfärg och ögonfärg.

Sök direkt - med eller utan abonnemang

Är personen du söker född i Sverige kan du titta på dokumentet med ett Sverige-abonnemang. För att söka vidare och hitta information om personer som inte är födda i Sverige behöver du ett World Deluxe-abonnemang.

Om du inte har ett abonnemang hos Ancestry kan du även söka mönstringskort på FamilySearch, som är helt gratis och öppet för alla.

Sök direkt på ancestry.se

Sök direkt via FamilySearch

Bild: Okänd soldat från första världskriget. Följ länken till sidan där den är uppladdad genom att klicka på bilden.