Senaste inläggen från Anbytarforum, Sveriges Släktforskarförbunds diskussionsforum för släktforskning. Utgivaren ansvarar inte för innehållet i inläggen i Anbytarforum.

Rötterbloggen

Mats Ahlgren
18 april 2024
Ibland kan mina texter handla om det som hände för riktigt länge sedan, ibland ligger det närmare i tiden och just den här texten ligger väldigt nära nutid och till och med en bit in i framtiden. Släktforskning ska kanske inte handla om framtiden, me...

Kalendarium

Hitta föreningsaktiviteter nära dig

20
apr
Öppet Hus

Västerbergslagens Släktforskare


21
apr
Öppet Hus

Sällskapet Släktforskarna Sandviken


22
apr
BSF - Släktforskarrum öppet för medlemmar

Botvidsbygdens Släktforskarförening


23
apr
Öppet hus - kl. 13.00-16.00

Södertälje Släktforskarförening


23
apr
Jourhavande Släktforskare Flen

Katrineholm-Flen-Vingåkers Släktforskarförening


Se fler evenemang

Annonser

Markera som inaktivMarkera som inaktivMarkera som inaktivMarkera som inaktivMarkera som inaktiv
 

chris bingefors webbChris Bingefors började med släktforskning 2002. Det som från början bara var tänkt som en fritidssysselsättning växte när hon fick kontakt med en utländsk släkting.

Idag, mer än tio år och några saftiga telefonräkningar senare, släktforskar hon fortfarande och hon är dessutom med i Genealogiska Föreningens styrelse.

12 000 i telefonräkning

Chris började släktforska för att få något annat att tänka på efter en sjukdomsperiod. Hennes far var släktforskare och hade gett ut ett par släktböcker, vilket hade kunnat vara ett tråkigt utgångsläge. Men Chris bestämde sig för att hitta nya vägar in i forskningen och efter en sökning på namnen i sin släkt på internet, hittade hon en engelsman, John Bentley. Han i sin tur sökte sin svenska släkt Segerlund, som är Chris farmors flicknamn. De fick kontakt och via mail forskade de under flera år tillsammans. På den tiden var det telefonmodem som gällde vilket ledde till att Chris familj under ett kvartal fick en telefonräkning på 12 000 kronor.

Men Chris var biten och eftersom mycket av hennes egen släkt redan var utforskad har hon i stället fortsatt med allmän personforskning och forskning om den gård familjen bor på under somrarna. Att få en inblick i människors liv och levnadsförhållanden förr är det mest intressanta enligt Chris, det behöver inte alls ha med hennes egen släkt att göra. Sedan fyra år tillbaka läser hon till och med historiska ämnen på universitetsnivå för att få veta mera.

Sedan några år tillbaka är Chris engagerad i Genealogiska Föreningens styrelse och ägnar mycket tid åt släktforskning, trots att hon initialt lovade sig själv att det bara skulle vara en fritidssyssla.

Chris kommer att börja blogga för Rötters läsare efter påsk – så håll utkik!