Senaste inläggen från Anbytarforum, Sveriges Släktforskarförbunds diskussionsforum för släktforskning. Utgivaren ansvarar inte för innehållet i inläggen i Anbytarforum.

Rötterbloggen

Mats Ahlgren
18 april 2024
Ibland kan mina texter handla om det som hände för riktigt länge sedan, ibland ligger det närmare i tiden och just den här texten ligger väldigt nära nutid och till och med en bit in i framtiden. Släktforskning ska kanske inte handla om framtiden, me...

Kalendarium

Hitta föreningsaktiviteter nära dig

20
apr
Öppet Hus

Västerbergslagens Släktforskare


21
apr
Öppet Hus

Sällskapet Släktforskarna Sandviken


22
apr
BSF - Släktforskarrum öppet för medlemmar

Botvidsbygdens Släktforskarförening


23
apr
Öppet hus - kl. 13.00-16.00

Södertälje Släktforskarförening


23
apr
Jourhavande Släktforskare Flen

Katrineholm-Flen-Vingåkers Släktforskarförening


Se fler evenemang

Annonser

Markera som inaktivMarkera som inaktivMarkera som inaktivMarkera som inaktivMarkera som inaktiv
 

Sam Lundqvist från Sollefteå får en fin present inför sin kommande 70/årsdag-ett års prenumeration av Släkthistoriskt Forum. Det är en av fördelarna med Rötters Vänner-chansen att bli Månadens Röttervän finns och det är vad som gäller för Sam nu, han blev Månadens Röttervän under juli.

Sam, som är sekreterare sedan flertalet år i Sollefteå Släktforskare, tog upp släktforskningen på allvar för ca 10 år sedan och när det inte är arbete på sommartorpet så läggs det ner tid tillsammans med hustrun, som också är släktforskare, på att följa släkten.

Sams egen släkt kommer mestadels från Västernorrland, Hemsön och Ramsele är platser han nämner. På hustruns sida har de hittat en speciell person, som följde med Karl XII, blev fånge i Poltava, rymde, kom hem och fortsatte sin militära bana och blev en av de första att erhålla Svärdsordern.

Förutom släktforskning så kommer Sam att lägga ner en hel del tid på att konvertera sina smalfilmer, tagna under många år, till DVD.

Vi lyckönskar Sam, både till sin kommande högtidsdag och till utmärkelsen som Månadens Röttervän.

Vill du också vinna en prenumeration, gå med i Rötters Vänner. Det lönar sig på många sätt och kom ihåg / Det är du som gör det nya möjligt!