Senaste inläggen från Anbytarforum, Sveriges Släktforskarförbunds diskussionsforum för släktforskning. Utgivaren ansvarar inte för innehållet i inläggen i Anbytarforum.

Rötterbloggen

Eva Johansson
20 april 2024
Igår kom senaste numret av tidningen Släkthistoriskt Forum, som ges ut av släktforskarförbundet. Där finns en artikel om som heter "True crime i släktforskningen" och som handlar om att läsa i domböcker och fängelsejournaler. Läs den!Domböcker är sup...

Kalendarium

Hitta föreningsaktiviteter nära dig

20
apr
Öppet Hus

Västerbergslagens Släktforskare


21
apr
Öppet Hus

Sällskapet Släktforskarna Sandviken


22
apr
BSF - Släktforskarrum öppet för medlemmar

Botvidsbygdens Släktforskarförening


23
apr
Öppet hus - kl. 13.00-16.00

Södertälje Släktforskarförening


23
apr
Jourhavande Släktforskare Flen

Katrineholm-Flen-Vingåkers Släktforskarförening


Se fler evenemang

Annonser

Markera som inaktivMarkera som inaktivMarkera som inaktivMarkera som inaktivMarkera som inaktiv
 

esther kanskeVad händer när en framgångsrik journalist plötsligt börjar fundera över vem hennes ukrainska gammelfarmor egentligen var? Katja Petrowskajas hyllade bok följer spåren från Berlins centralstation till Kiev, Moskva och koncentrationslägret Mauthausen i Österrike.

Med sitt fokus på familjehistorik, bakgrund och migration visar "Esther kanske" hur viktigt det är att bejaka sitt ursprung för att kunna leva i en främmande kultur och hantera den otrygghet som migration alltid innebär. Den har även starka kopplingar till samtida frågor. Att människor tvingas lämna sitt hem för att söka skydd i ett främmande land med en helt annan kultur är ju idag ett globalt fenomen. Är vi européer den här gången beredda att, utöver flyktingarnas fysiska behov som behöver tillfredsställas, också sätta oss in i de psykiska problem migration innebär?

Läs artikeln i sin helhet på www.svd.se