Skillnad mellan versioner av "Svenska Genealogiska Samfundet"

Från Wiki-Rötter
Hoppa till: navigering, sök
m (ny URL)
Rad 1: Rad 1:
'''Svenska Genealogiska Samfundet''' (SGS) är en ideell förening som arbetar för att främja vetenskapliga metoder inom släktforskning. Föreningen utger [[Svensk Genealogisk Tidskrift]] (SGT).
+
'''Svenska Genealogiska Samfundet''' (SGS) är en ideell förening som arbetar för att främja vetenskapliga metoder inom släktforskning. För att uppnå detta ändamål skall föreningen ge ut [[Svensk Genealogisk Tidskrift]] (SGT), en kvalificerad tryckt tidskrift för publicering av släktforskningsresultat. Föreningen bildades den 31 januari 2004 på Fakultetsklubben Manne Siegbahn, Stockholms universitet av ett 15-tal personer, och är ansluten till [[Sveriges Släktforskarförbund]].
  
==Externa länkar==
+
SGS bildades som ett resultat av en något turbulent period i [[Genealogiska Föreningen]], då tidskriften ''[[Släkt och Hävd]]'' råkade i ekonomiska svårigheter och upphörde att komma ut. Ett antal kvalificerade släktforskare befarade då att möjligheterna att publicera tyngre och mer vetenskapliga artiklar - som varit kännemärket för ''Släkt och Hävd'' - skulle upphöra, och publicerade då ett upprop i [[Anbytarforum]] för bildandet av en ny förening med uppgift att säkra en sådan utgivning.
*[http://www.genealogiska-samfundet.se/ Svenska Genealogiska Samfundet]
+
  
 +
==Föreningens ordföranden sedan starten==
 +
* Michael Lundholm (2004-2007)
 +
* Elisabet Thorsell (2007-)
  
 +
==Externa länkar==
 +
*[http://www.genealogiska-samfundet.se/ Svenska Genealogiska Samfundets hemsida]
 +
*[http://www.facebook.com/groups/309719932494861/ SGS på Facebook]
  
{{stubbe}}
 
  
[[Kategori:Genealogiska_organisationer]]
+
[[Kategori:Släktforskarlexikon]]
 +
[[Kategori:Genealogiska organisationer]]
 +
[[Kategori:Släktforskarföreningar i Sverige]]

Versionen från 29 maj 2013 kl. 16.00

Svenska Genealogiska Samfundet (SGS) är en ideell förening som arbetar för att främja vetenskapliga metoder inom släktforskning. För att uppnå detta ändamål skall föreningen ge ut Svensk Genealogisk Tidskrift (SGT), en kvalificerad tryckt tidskrift för publicering av släktforskningsresultat. Föreningen bildades den 31 januari 2004 på Fakultetsklubben Manne Siegbahn, Stockholms universitet av ett 15-tal personer, och är ansluten till Sveriges Släktforskarförbund.

SGS bildades som ett resultat av en något turbulent period i Genealogiska Föreningen, då tidskriften Släkt och Hävd råkade i ekonomiska svårigheter och upphörde att komma ut. Ett antal kvalificerade släktforskare befarade då att möjligheterna att publicera tyngre och mer vetenskapliga artiklar - som varit kännemärket för Släkt och Hävd - skulle upphöra, och publicerade då ett upprop i Anbytarforum för bildandet av en ny förening med uppgift att säkra en sådan utgivning.

Föreningens ordföranden sedan starten

  • Michael Lundholm (2004-2007)
  • Elisabet Thorsell (2007-)

Externa länkar