Genline

Från Wiki-Rötter
Hoppa till: navigering, sök
Genlinelogga.jpg

Genline AB är ett svenskt företag som startade 1995 med affärsidén att göra det möjligt att släktforska i kyrkböckerna på Internet. Företaget har sedan dess digitaliserat de historiska svenska kyrkböckerna genom att digitalfotografera mikrofilm och distribuerar bilderna via Internet till människor över hela världen. Det enda man behöver är en uppkoppling mot Internet samt ett abonnemang.

Sommaren 2010 köptes Genline AB upp av amerikanska släktforskningsföretaget Ancestry.

Genlines bildarkiv

Kyrkböckerna på Internet består av ett digitalt bildarkiv med de historiska svenska kyrkböckerna från 1600-talet fram till 1897. Arkivet innehåller bland annat husförhörslängder, födda, vigda, döda, in- och utflyttninglängder samt kyrkliga räkenskaper. Nu innehåller arkivet även SCB-material för födda, vigda och döda från 1898 till och med 1940. När det gäller de historiska kyrkböckerna och SCB-materialet fram till och med 1940 är bildarkivet komplett för alla Sveriges län.

För närvarande arbetar Genline med digitalisering av församlingsböckerna så långt sekretessgränsen tillåter. Totalt innehåller bildarkivet mer än 19,5 miljoner skannade bilder ur kyrkböckerna.

Övriga tjänster

  • Bygdeband innehåller information om hembygden och var till 2013 ett samarbete mellan Genline och Sveriges Hembygdsförbund. Från och med 2013 har hembygdsförbundet tagit över driften av bygdeband.

Externa länkar

Genline