#158424

Fotografiets information

Fotografens namn & adress
Okänd fotograf
Tryckt information på fotografiets baksida
Saknas
Ange vad fotografiet föreställer
Ägaruppgifter
Åsa Sundström, Uppsala
Uppladdad
2015-04-12 17:39:52
Denna kopia av ett äldre fotografi sägs, enligt en anteckning på fotots baksida, föreställa "min morfar". Noteringen är gjord av Olga Sundström f. 1913-03-16 i Krokek, Östergötland, död 2007-03-27 i Sundsvalls Gustav Adolf, Medelpad.

Morfadern är till namn och livsöde okänd då Olgas mor Hulda Irene Ekström f. 1884-12-15 i Björna, Ångermanland i födelsebok anges som oäkta och något namn på fadern ej heller i andra källor har kunnat hittas.

Det finns dock en tänkbar, men ej säkerställd, identitet på denne man. Hulda Irene hade flera syskon, även de oäkta, och även de med efternamnet Ekström. Ett av dessa syskon var storebrodern Oskar Fredrik Ekström f. 1882 och senare boktryckeridisponent i Sundsvall. År 1936 avporträtteras han i Publicistklubbens Porträttmatrikel och där nämns även hans far, "jordbrukare Olof E[kström] f. 1829 d. 1902". Pojken på bilden är okänd.

Kopian är inläst i befintligt skick och saknar även i verkligheten ram samt information om fotograf. Bilden har kommit i nuvarande ägares besittning genom arv och det är okänt var förlagan till kopian finns.

Kommentarer (0)

Kommentar

Kan du identifiera en person på bilden? Ange då gärna källan till informationen.



Sök i Porträttfynd

Sök bilder utifrån motiv

Jämför med annat fotografi

Jämför med annat fotografi