#174658

Fotografiets information

Fotografens namn & adress
Tora Grahn & Co.
Ange vad fotografiet föreställer
Ägaruppgifter
Anders Nylander
Uppladdad
2016-11-12 10:49:16
Tillhör album
Backlunds barn står det på baksidan. Ur samma samling som #174647

Kommentarer (5)

Birgitta Söderfeldt

Flickan som var adopterades av sina farföräldrar hette Carin. Hon gifte sig med en man som hette Göte Kihlsberger. Jag tror de hade tre barn; två söner och en dotter. Min mamma var kusin till Carin - eller egentligen kusin till Carins pappa.
Kristina Backlund

Birgitta Söderfeldt; Gunhild Backlunds mamma Hilma Holmdahl var gift med CarlErik Carlsson De hade fyra egna barn varav min farmor Gunhild var yngst. De tre sönerna dog relativt unga och endast en av dem hade ett barn som adopterades av Hilma och Calle, en flicka som jag tror hette Ingrid. Är ngn intresserad har jag bröllopsfotona på Hilma och Carlerik.
Birgitta Söderfeldt

Gustav Adolf Backlund var gift med Gunhild, född Johansson (lite osäker på Gunhilds efternamn som ogift). Gunhild var kusin med min mamma.Gunhilds mamma hette Hilma Holmdahl som ogift. Jag minns Gunilla när hon på somrarna hälsade på sin mormor i Askersund.
Kristina Backlund

Om jag minns min pappa (Per Backlund född 1938 i Norrfjärden) rätt så finns min farfar Gustav-Adolf Backlund med på bilden av barnen Backlund. Samt hans syster Anna. Min farfar fick tre barn Karl-Gustav Backlund (barn Lena, Ylva och Leif), Per Backlund (barn Anders och Kristina) och Gunilla gift Viklund (barn Lars, Karin och Jan). Anna gifte sig och fick namnet Hasselmo, de fick en son, Nils Hasselmo som flyttade till USA och gifte sig med en kvinna som hette Pat och fick tre barn Peter, Michel och Anna. De andra två barnen vet jag inget om.
Anders

Enl Sv Bef 1910 finns följande familj i Malmbergets Municipalsamhälle.
Handelsbiträde Per Backlund f 1868 i Skön Y
Hustru Lovisa Edén f 1872 i Alnö Y
och barnen
Karl Ture f 1901 i Gällivare
Nils Torsten Erik f 1903 i Gällivare
Anna Helena f 1905 i Gällivare
Gustaf Adolf f 1907 i Gällivare

Det skulle kunna stämma på denna familj
Kommentar

Kan du identifiera en person på bilden? Ange då gärna källan till informationen.



Sök i Porträttfynd

Sök bilder utifrån motiv

Jämför med annat fotografi

Jämför med annat fotografi