#171484

Fotografiets information

Fotografens namn & adress
Okänd fotograf.
Ange vad fotografiet föreställer
Ägaruppgifter
Fredrik Räfvenklo, Kramfors.
Uppladdad
2016-07-20 05:40:10
2:a från vänster ev. Stina Lisa Edén, f. 1852-06-07 i Ed, Ytterlännäs (Y)
Stina Lisa Edén fick tillsammans med Nils Olof Sundvall, f. 1858 i Ytterlännes (Y) två utomäktenskapliga barn: Nils Olof Sundvall, f. 1877-12-14 i Ed, Ytterlännes och Edla Elisabeth Sundvall, f. 1882-11-04 i Ed, Ytterlännäs.
Övriga på fotot är okända, men kvinnorna t.h. är mor, dotter och barnbarn, den äldre kvinnan t.v. kan ev. vara en moster eller faster.

Kommentarer (1)

Erik säterberg

Uppgifterna om personerna på fotot är helt felaktiga. På bilden syns fem generationer i rakt nedstigande led. Kvinnan längst till höger är min mormor, Matilda Sundvall, som gick bort i TBC redan i början av 1920-talet och som jag, som är född 1948, därför aldrig fick träffa. Barnet i hennes famn är min morbror, Erik, vars namn jag ärvt. Han var född 1913 och avled i mitten av 1970-talet. Mot bakgrund hans ålder på fotot måste detta också vara taget 1913. Till vänster om min mormor sitter hennes mor, Brita Sivertsson, till vänster om henne, hennes mormor och längst till vänster hennes mormorsmor. De bodde alla i Säter, Haverö, där fotot också är taget på kortsidan av min mormors och morfars, Alfred Eriksson, nyuppförda bostadshus, som revs i mitten av 1970-talet, då det stått obebott en längre tid. Matilda Sundvalls far var Nils Olof Sundvall, som kom från Ytterlännäs till Haverö, där han gifte sig med min mormorsmor, Brita Sivertsson. Hon avled 1957 och jag minns henne väl. Fotot fanns både hos henne, min mormors syskon, Emma, Hulda, Karl, Johan, Nils och Olle, där det hängde hemma på väggen.
Jag har närmare personuppgifter på flera på fotot, som jag senare kan vidarebefordra, hemma i Stockholm. F n är jag dock bortrest.
Kommentar

Kan du identifiera en person på bilden? Ange då gärna källan till informationen.



Sök i Porträttfynd

Sök bilder utifrån motiv

Jämför med annat fotografi

Jämför med annat fotografi