#175802

Fotografiets information

Fotografens namn & adress
Carl Sandin
Ange vad fotografiet föreställer
Ägaruppgifter
Ådals-Lidens hembygdsförening
Uppladdad
2017-01-04 16:07:34
Tillhör album
#175794
Hjalmar Tjernberg. Albumet har tillhört familjen Lidmark, Västanbäck, Ådals-Liden.

Kommentarer (4)

Ewa Wahlgren

PS till nedanstående: Erik Hjalmar Tjernberg var också min mormors systerdotters man. Därav "dubbeltremänningar".
Ewa Wahlgren

Hej Erika! Din farfar och jag är/var tremänningar på "2 håll", då min morfar Henrik Viktor* Tjernberg och mormor Märta/Marta* Johanna Andersdotter var kusiner. Mamma Vivi (Viola) f Tjernberg i Frånö var ganska ofta på Fantskog vad jag förstått och jag har ett foto (någonstans ...) där mamma en sommar var "extra lärare" åt Nils Erik och en kamrat. Jag har ganska mycket forskning bakåt på både morfar och mormor och du får gärna höra av dig till mig, ewa.wahlgren at telia.com, om du vill veta mer - och jag ska leta efter fotot, om du vill ha.
Erika Tjernberg

Erik Hjalmar Tjernberg var min farfars far och Helga min farfars mor. De bodde på Fantskogs herrgård som de tog över efter Erik Johan Tjernberg och Brita Karolina Tjernberg fd. Nässén. Jag själv är uppvuxen i samma hus på Fantskog. Hjalmar och Helga drev jordbruk och hade hästar. De var delaktiga i Storsjötravet som ägde rum på Fantskogsviken om vintrarna.
Ewa Wahlgren

Erik Hjalmar Tjernberg var min morfars brorson, född den 10 dec 1889 i Omnäs, Resele. Han gifte sig den 6 aug 1921 i Vibyggerå med Helga Kristina Nordin (se #175799), min mormors systerdotter, född den 26 okt 1893 i Moflo, Ådals-Liden. Hjalmar var hemmansägare i Fantskog, Skog. Han dog där den 23 juli 1973 och Helga dog den 15 sept 1975.
Kommentar

Kan du identifiera en person på bilden? Ange då gärna källan till informationen.



Sök i Porträttfynd

Sök bilder utifrån motiv

Jämför med annat fotografi

Jämför med annat fotografi