#150154

Fotografiets information

Fotografens namn & adress
Paramore
Ange vad fotografiet föreställer
Ägaruppgifter
Guje Lindström, Linköping, Sweden
Uppladdad
2014-11-11 22:19:31
Fotografiet hittades i min mormors hus i Zinkgruvan tillsammans med många lösa bilder i en papperskasse. Mormor föddes i Hästholmen. Mormors mamma Emma bodde sina sista levnadsveckor i detta hus där bilderna hittades.Emma hade släkt som hade utvandrat till Amerika.

Kommentarer (4)

Guje Lindström

Mormors mor hette Emma Josefina Johansdotter och var född i Adelöf, under Humlefalls norrgård 1855. Emmas mor i sin tur hette Hedda Svensdotter född 1835 i Stengårdshult, Adelöf och var gift med Johannes Andersson född 1832 i ett torp som hette Källebäcken under Humlefalls Norrgård,Adelöf. Denne Johannes hade släktingar som utvandrade till amerika och släktingarnas efternam är Alm.
Guje Lindström

Jag har läst mig till att förr skickade man kort till sina släktingar i Amerika, som sedan i sin tur gick till en fotograf där då vederbörande gjorde om kortet med kartong bakom och tillhörande stämplar. Så har min tanke varit om detta kort många gånger.
Idén är att personerna på kortet skulle kunna vara följande: sittande paret Hedda Svensdotter född 22 november 1835 inom stengårdshult, stora åby,Ödeshög och död 22 oktober 1927 ålderdomshemmet Stora åby,Ödeshög samt maken Johannes Andersson född 27 februari 1832 källebäcken Humlefalls norrgård, Adelövs församling och död 24 november 1904 stengårdshult.Bakom ståendes från vänster:
Johan Alfred född 29 januari 1858 karlstorp under Kärra, Adelövs församling och död 21 december 1945 Grönlund Rockebro,Säby församling. Sen de tre flickorna kan jag inte säga vem som skulle kunna vara vem, men det fanns tre döttrar i hemmet, Emma( min gammelmormor) född 1855, Jenny född 1871 samt Alma född 1876. Alma utvandrade till amerika 1896 då var hon 19 år. Jag har en annan bild på en familj som jag ev tror är den samma som här men där fattas det en kvinna, då Emma josefina, min gammelmormor. Det är inte ett porträttbild så jag kan ej lägga upp den.
Guje Lindström

Emma Josefina Johansdotter som min mormors mor hette var född 27 november 1855 i torpet Kärra under Humlefalls Norrgård,Adelöfs församling. Hon bodde länge i V.Tollstad församling(Hästholmen), östergötland. Det var därifrån hon flyttade det sista året av sin levnad (1935) och bilderna hittades där när Emma hade dött och min mormor tog kassen och ställde den hos sig i Zinkgruvan. Hon avled 23 November 1935.
Ann-Mari Bäckman

Fotot ser ut att vara från ca 1890. Barnen till paret bör då vara födda ungefär mellan ca 1865-1870.

Berätta gärna vad mormors mor hette och när hon var född och ange även födelsesocken. Det underlättar, för att kanske få svar på vilka, som finns på fotot.
Kommentar

Kan du identifiera en person på bilden? Ange då gärna källan till informationen.



Sök i Porträttfynd

Sök bilder utifrån motiv

Jämför med annat fotografi

Jämför med annat fotografi