#150156

Fotografiets information

Fotografens namn & adress
Fr. Borgstedt, Vadstena
Ange vad fotografiet föreställer
Ägaruppgifter
Guje Lindström, Linköping, Sweden
Uppladdad
2014-11-11 22:20:04
Det här är Karl August Johansson,född 5 juli 1884 död 8 maj 1944. Karl bodde största delen av sitt liv med sina föräldrar. Han arbetade på olika gårdar runt Hästholmen och arbetade då som dräng. Han arbetade många somrar med utgrävningarna av Alvastra klosterruin. Karl fiskade på vättern och min mamma har berättat att han satt i ett litet hus på sjön och klubbade lake.
Karl var enligt mamma ganska snål men väldigt snäll. Han köpte karameller en gång i veckan som han la i en skål och mamma tog ibland när karl inte såg. Han muttrade lite för sig själv när han såg att det minskade i skålen men sa aldrig något. När dom var slut köpte han nya. Karl tyckte om att dansa och var på helgerna vid dansbanan i hästholmen. Han var stilig och bjöd ofta mamma på café Röda näsan i Hästholmen. Han hade en kärlek en gång men hon ville till amerika och det ville inte karl. Han ville gifta sig med henne och försökte övertala henne att stanna men hon for iväg över havet. Karl ville inte ha någon annan och förblev ogift. Han bodde kvar i Solvik efter föräldrarnas död, ensam.

Kommentarer (1)

ulla klingström

Karl August Johansson född 5 juli 1884 i Heda Östergötland, son till arbetaren Anders Peter Johansson född 25/7 1852 i Ödeshög, Östergötland/E. moder Emma Josefina Johansdotter född 29/11 1855 Adelöf, Jönköpings län/F-
Källa Födelsebok Heda samt Husförhörslängd Heda 1884.
Kommentar

Kan du identifiera en person på bilden? Ange då gärna källan till informationen.



Sök i Porträttfynd

Sök bilder utifrån motiv

Jämför med annat fotografi

Jämför med annat fotografi