#83561

Fotografiets information

Fotografens namn & adress
Richard Garfvé
Tryckt information på fotografiets baksida
Richard Garfvé Fotografisk Atelier Bredbyn. Porträtt i alla storlekar Vyer. Reproduktion och interiörer. Plåten förvaras.
Ange vad fotografiet föreställer
Ägaruppgifter
Anundsjö Hembygdsförening, Bredbyn
Uppladdad
2008-08-18 20:30:04
Tillhör album
Skrivet på baksidan: Bergstrand Risbäck?. Från samma album som #83101. Albumet har en graverad skylt på framsidan där det står: V.Gestrin. Albumet kommer troligen från Anundsjö i Ångermanland.

Kommentarer (5)

Marielle Bergstrand

Hej,
Johan Bergstrand Salomonsson född 23 dec 1873 var min farfars far.
Albin Olof Bergstrand 1914-1991 var min farfar. Thomas Torbjörn Bergstrand född 8 april 1948 är min far. Sven-Göran Johan Bergstrand född 19460405 är min farbror.

Vänligen

Marielle Bergstrand

(Är det här en bekräftelse att det är Johan Bergstrand Salomonsson ?) Admin
Margareta Holmgren

Hej igen! Vi har nu tittat på det kort vi har av Johan Salomonsson Bergstrand och vi tror att frågetecknet är berättigat. Även om det finns vissa likheter så tror vi inte att mannen på bilden är Johan. Jag hittade ingen i Risbäcken med efternamnet Bergstrand. Johan Bergstrand var född i Högtjäl och skriven där tills han gifte sig och flyttade till Näs. Någonstanns står det att den här bilden fanns i ett album där namnen Kristina Åström och Maria Andersson fanns skrivna. En Kristina Åström född 26/7 1875, Österfanbyn, gifte sig med en bokhandlare J E Dahlberg i Ö-vik. Han var bror till fotografen Lydia Dahlberg. Axelina Andersson var piga hos hennes föräldrar. Hon hade både en mor och en syster som hade namnen Maria Andersson. uppgifterna är hämtade ur församlingsböcker från Anundsjö och Själevads (Ö-vik) församlingar
Margareta Holmgren

Jag har ett foto på Johan Bergstrand. Kan vara samma person. Fotot jag har kan vara taget då han var några år yngre, det är inte lika bra skärpa som det här. Johan Bergstrand är min mormors far.
Samma foto finns som bild nr 2 i album #112826 från Norrmesunda, Anundsjö.
Ann-Mari Bäckman

Det finns en Johan Salomonsson Bergstrand född 1873 i Anundsjö, gift med Axelina Andersdotter född 1874 i Arnäs, Ångermanland. De bodde i Näs, Anundsjö enligt folkräkningen 1900.
Kommentar

Kan du identifiera en person på bilden? Ange då gärna källan till informationen.



Sök i Porträttfynd

Sök bilder utifrån motiv

Jämför med annat fotografi

Jämför med annat fotografi