Webbplatsen Rötter är mer välbesökt än någonsin. Under det senaste halvåret har Rötter i genomsnitt haft 42 500 unika besökare i månaden. Sedan lanseringen av nya Rötter i oktober 2013 har antalet unika besökare ökat med i genomsnitt 68 procent (i jämförelse med samma tidsperiod föregående år). Antalet sidvisningar har ökat med hela 117 procent.

– Det är fantastiskt roligt att kunna konstatera att den nya webbplatsen har mottagits med så stort intresse, säger Britta Lepp, kanslichef på Sveriges Släktforskarförbund.

Hon konstaterar att en innehållsrik webbplats som Rötter är under ständig utveckling och det gäller att hela tiden förbättra befintliga funktioner. Sedan nylanseringen av sidan, som har funnits sedan 1996, har finslipningar av nya och gamla funktioner pågått kontinuerligt. En blogg har skapats på sidan och arbetet med att flytta över material från "gamla" Rötter pågår fortfarande.

Ny funktion

Ett helt nytt tillskott på Rötter är Föreläsarbanken. I Föreläsarbanken finns föreläsare inom släktforskning eller anknytande ämnen samlade. I en meny är det möjligt att välja bland ämnen och snabbt få en överblick av vilka som föreläser inom just det området. Förhoppningen är att fler föreläsare ska ansluta sig och att Föreläsarbanken ska bli en praktisk kontaktförmedling mellan föreläsare och föreningar.

 liten

Bild: Rötters webbutvecklare, Nina Mårtensson, visar den nya webbplatsen under förra årets släktforskardagar.

Annonser