Sveriges dödbok webb

Senaste inläggen från Anbytarforum, Sveriges Släktforskarförbunds diskussionsforum för släktforskning. Utgivaren ansvarar inte för innehållet i inläggen i Anbytarforum.

Rötterbloggen

Helena Nordbäck
23 april 2024
För någon tid sedan ögnade jag igenom ett program för en körkonsert. Ett av styckena var författat av ’Hildegard av Bingen’. Någonstans ringde en klocka, jag hade för mig att hon levat för ganska länge sedan. En titt i källorna bekräftade den teorin....

Kalendarium

Hitta föreningsaktiviteter nära dig

24
apr
Forskarträff

Kullabygdens Släktforskare


24
apr
Medlemscafé med frågor om DNA och vanlig släktforskning

Lomma-Burlöv Släkt- och Folklivsforskare


24
apr
Temakväll

Falubygdens Släktforskarförening


24
apr
DNA Café Sjöbo

Ystadbygdens Släkt- & Bygdeforskarförening


24
apr
BSF Medlemsmöte

Botvidsbygdens Släktforskarförening


24
apr
”i kum frå Wenjad”

Skövde Släktforskarförening


25
apr
Guidad vandring på söder i Helsingborg

Helsingborgs Släktforskare- & Bygdeförening


25
apr
Forskarhjälp i Sollentuna bibliotek

Sollentuna Släktforskare


25
apr
Öppet hus - kl. 13.00-20.30 obs kvällsöppet!

Södertälje Släktforskarförening


Se fler evenemang

Annonser

Markera som inaktivMarkera som inaktivMarkera som inaktivMarkera som inaktivMarkera som inaktiv
 
Sista datum för att lägga en förhandsbeställning av årsboken har flyttats fram en månad. Fram till den 31 maj kan du förbeställa årsboken till specialpris- endast 240 kr (ordinarie pris 340 kr).

Innehållet i 2013 års utgåva av Släktforskarnas årsbok har precis fastställts. Här är ett axplock:

Magnus Bäckmark (författare av bland annat Genvägar) har skrivit en artikel om hur en bondauktion gick till för 200 år sedan. Johannes Daun har skrivit Olyckshändelse, misstolkning eller barnbegränsning? Barnkvävning i Västsverige 1750/ 1800. Christer Rosenbahr har skrivit: En skogsfinsk släkts öde i Tornedalen under 1600-talet och Andreas o Anna Karlsson är författare till artikeln: Personerna bakom gårdsnamnen- länsmän och mördare. Om hur gårdsnamnen han berätta mer personhistoria än vad du någonsin kunnat ana.

Det kommer också att finnas ett spännande avsnitt om gamla södertäljesläkter. Artikeln skriven av Bosse Lindwall är ett måste att ta del av om du är intresserad av hur en grundlig släktutredning kan gå till, eller om du har anfäder i Södertäljetrakten.

Det var några exempel bland de många artiklarna. Andra skribenter är: Urban Sikeborg, mottagare av Victor Örnberg/priset 2011, Christina Backman, Lisa Qviberg, Kaj Ove Roland, Henrik Mosén, Olle Elm, Mats Pettersson och Stig Östenson.

Obs! / har du tidigare fått ett inbetalningskort för årsboken kan du använda dig av det. Annars går det bra att beställa årsboken direkt via vår prenumerationstjänst, följ länken nedan.

Förbeställ Släktforskarnas årsbok via prenumerationstjänsten - klicka här!!