Language button

in english

BT Login

Logga in Registrera

Logga in på ditt konto

Användarnamn
Lösenord
Användarnamn *
Lösenord *
Användarnamn *
Lösenord *
Kom ihåg mig

Skapa konto

Fält markerade med en asterisk (*) är obligatoriska.
För- och efternamn *
Användarnamn *
Lösenord *
Bekräfta lösenord *
E-post *
Bekräfta e-post *

Stöd Rötters Vänner

bli rv front

Google sökruta head

Bli kursledare

logga antik utan bakgrundSveriges Släktforskarförbund inledde 2010 en satsning på utbildning i flera steg, för dig som vill leda kurser. Utbildning är viktigt, inte bara för att lära sig hitta rätt i källorna, utan också för att höja kvaliteten på det utforskade materialet.

För att kunna fungera som studieledare måste man känna sig trygg i sin roll. Det gäller att kunna organisera och samtidigt anpassa kursen till de förkunskaper som deltagarna har.
Kurserna ger dig de verktyg du behöver och tips på hur du ska kunna uppfylla dina egna och kursdeltagarnas förväntningar.

Kursutbud

Sveriges släktforskarförbund erbjuder idag en grundkurs till att bli kursledare och en fortsättningskurs att bygga på sina kunskaper med.

Grundkursen lär dig grunderna till att forska i olika kyrkböcker. Man börjar med arkivens uppbyggnad och hur källforskning fungerar. I fortsättningskursen lär du dig mer om olika ämnen kopplade till släktforskning. Det vi hittills tagit upp är ämnen såsom oäkta barn, emigration och mantalslängder.

Det finns fortfarande ett stort behov av duktiga och engagerade studieledare som vill starta upp kurser. Så tveka inte - anmäl dig redan idag!