slaktf dagDen 15 mars firas Släktforskningens dag. I år är temat "Porträttet i släktforskningen".

Vad är det som lockar så med de gåtfulla ansiktena som blickar tillbaka på oss i porträttalbumet? Hur kan vi få reda på mer om de avporträtterade? Det är en viktig uppgift vi släktforskare (och andra) har, att ta hand om släktfotografierna och dokumentera dem för framtiden.

På Släktforskningens dag anordnar släktforskarföreningar, arkiv, hembygdsföreningar och museer runt om i landet släktforskaraktiviteter och andra arrangemang.

Här på Rötter kommer du att kunna hålla dig uppdaterad om vad som händer - dels genom vårt kalendarium och dels här i nyhetsflödet.

Föreningar - beställ material!

Mer information om Släktforskningens dag, affischmall, exempel på informationsmaterial att beställa med mera hittar du här.

Har er släktforskarförening tänkt anordna en aktivitet på Släktforskningens dag? Glöm då inte att skriva in det i Rötters kalendarium. En lista med alla kalendariets aktiviteter under den 15 mars kommer att sammanställas och ges uppmärksamhet här på Rötter längre fram. Behöver er förening hjälp med att logga in på er föreningssida på Rötter? Då kan ni läsa mer om den nya föreningsinloggningen här.

Läs mer om Släktforskningens dag