#28216

Fotografiets information

Fotografens namn & adress
R. Sammland & Comp., Mäster Samuelsgatan 51
Ange vad fotografiet föreställer
Ägaruppgifter
Ströms Hembygdsförening, Strömsund
Uppladdad
2004-02-07 14:32:50
Tillhör album
Okänd man. Ur samma album som #28143, från Strömsund Z.

Kommentarer (3)

Berit Runsten

Det här är August Arnell (Arnelli) bror till Magnus och Georgina Arnell. Min källa är kortsamling efter familjen Landgren från Strömsund där det finns namnuppgifter till korten.
Peter Karlsson

Jag funderade först på om den ena var senare verksam och att det rörde sig om en reprokopia, men bägge verkar ju ha varit versamma lika tidigt i princip.. Rudolf Sammland etablerades i Stockholm 1879 och flyttade till Kristianstad 1886, vilket stämmer väl med denna bild som ser ut vara från 1880-talets första hälft. [Lennart Snabb] Beträffande C.J. Berg visar ju bild #28212 att denna fotograf var verksam åtminstone kring 1880/tidigt 1880-tal. Skall jag försöka mig på en tidsuppskattning (utgående från just dessa bägge bilder) så kan C.J. Berg var något tidigare då den gulröda kartongen var vanlig några år före den helsvarta som jag ser det.. Sammland är också verksam ännu 1899 vilket inte Berg är. [Lennart Snabb] Enligt folkräkningen 1890 så är R. Sammland född 1854, och Berg finner jag inte alls vid en snabb titt, vilket kan tyda på att han var verksam betydligt tidigare också.
Carina Olsson, Strömsund

I detta album, #28143, finns det en likadan bild till som den här. Men, på det kortet så heter fotografen C.J. Berg & Co. Var det vanligt att man gjorde så?
Kommentar

Kan du identifiera en person på bilden? Ange då gärna källan till informationen.



Sök i Porträttfynd

Sök bilder utifrån motiv

Jämför med annat fotografi

Jämför med annat fotografi