#90867

Fotografiets information

Fotografens namn & adress
Louise Lefrén, Storgatan 11
Ange vad fotografiet föreställer
Ägaruppgifter
Anders Nylander, Sundsvall
Uppladdare
Anders Nylander
(Kontaktuppgifter saknas. Är detta din bild?)
Uppladdarens fotografier
Uppladdad
2009-02-20 23:05:18
Tillhör album
Fiskal Gottlibson står det i albumet. Ur samma album som #90856.

Kommentarer (3)

Stina Gottliebsson

Å förlåt, det var visst ett tag sedan jag tittade på den här sidan. Kan nu bekräfta att bilden på fiskal Gottlibson alldeles säkert är min pappas farbror Einar Gottliebsson. Jag har inte sett fiskal-bilden tidigare, men jag har en annan på Einar, som klart visar att det är han. (Jag vet inte hur man gör för att lägga ut bilder på den här sidan, annars skulle jag ha gjort det.) Johan Anton Gottliebsson var Einars far och min farfars far. Han var skollärare och organist i Garpenberg först, och hade förmånen att få en del av sin lön som matskott eller frivilliga penningtillägg av sockenborna. Han fick själv åka runt och samla in en gång om året. Det tyckte han mycket illa om och när han dessutom fick problem med hörseln blev han kronolänsman i stället. Han har en stor bautasten till gravsten alldeles utanför Garpenbergs kyrka. (Det kanske hör till Hedemora)
Olov Öjner

Se #86713 som föreställer Jeanette Gottliebsson och där Stina Gottliebsson beskrivit släkten Gottliebssons släktskapsförhållanden. Denne man och Jeanette är tämligen lika. Det är alltså mycket som talar för att detta porträtt föreställer ovannämnda Antonius EINAR Johannes Gottliebsson, 1872-1933, som var Jeanettes bror och som också nämns i kommentarerna till Jeanettes porträtt.
Ann-Mari Bäckman

I Begravda i Sverige finns det två tänkbara kandidater. Den ena är stadsfiskalen i Ludvika Antonius Einar Johannes Gottliebsson född 22/2 1872, död 24/4 1933. År 1900 enligt folkräkningen var han kronolänsman. Den andre är kronolänsmannen J A Gottliebsson begravd 1901 i Hedemora, Dalarna. Troligtvis var det kronolänsmannen Johan Anton född 1834 i Gävle, Gästrikland, verksam år 1900 enligt folkräkningen i Gruvgården, Garpenberg, Dalarna. Av fotot att döma, så är det en man på ca 20 år och om det skulle vara Johan Anton född 1834, så skulle fotot vara från 1854. Det stämmer inte, alltså kan det vara Gottliebsson född 1872.
Kommentar

Kan du identifiera en person på bilden? Ange då gärna källan till informationen.



Sök i Porträttfynd

Sök bilder utifrån motiv

Jämför med annat fotografi

Jämför med annat fotografi