#26847

Fotografiets information

Fotografens namn & adress
Gösta Florman, Regeringsgatan 28 A
Tryckt information på fotografiets baksida
GF (i monogram)
Ange vad fotografiet föreställer
Ägaruppgifter
Jan Jutefors, Rockneby
Uppladdare
Jan Jutefors, Rockneby
(Kontaktuppgifter saknas. Är detta din bild?)
Uppladdarens fotografier
Uppladdad
2003-12-29 22:53:41
Tillhör album
Denna bild sitter som första bild i ett album som förmodligen har tillhört Landshövdingen i Kalmar Gustaf Jacob Edelstam. Okänd person Cabinet Portrait

Kommentarer (4)

Thomas Heed Miskar

Gösta Florman etablerade sig först 1871 i Stockholm och då var Carl Gustaf Lagercrantz (1816-1867) redan död. Jag håller med om att det är ganska likt andra bilder av Carl Gustaf men särskilt örat skiljer tycker jag. I Geni finns detta foto kopplat till Carl Gustaf men det är uppenbarligen fel.
Olof Zachrisson

Förlåt, jag får nog ta och gissa vidare... Är så säker på att jag sett honom bland mina Lagercrantz-foton. Jag skall ta en nogare titt och se om jag inte kan hitta honom igen. Tack för dementin dock.
Carl G Lagercrantz

Mannen på fotot ovan är inte min farfars farfar finansministern C Gustaf Lagercrantz. Jag har en oljemålning föreställande finansministern och kan ej se någon likhet alls.
Olof Zachrisson

En gissning är att detta skulle vara Carl Gustaf Lagercrantz (1816-1867), Landshövding i Jämtlands län, senare finansminister. Hans barnbarn Carl Lagercrantz gifte sig med ett barn barn till Landshövdingen i Uppsala, Adolf Hamilton (1820-1896) antagligen på bild #26865 från samma album. De var goda vänner.
Kommentar

Kan du identifiera en person på bilden? Ange då gärna källan till informationen.



Sök i Porträttfynd

Sök bilder utifrån motiv

Jämför med annat fotografi

Jämför med annat fotografi