#56077

Fotografiets information

Fotografens namn & adress
Herman Tunell, Storgatan 138
Tryckt information på fotografiets baksida
Elev af Kejserl. Kongl. Hoffotograf G. Lechleitner i München.
Ange vad fotografiet föreställer
Ägaruppgifter
Thomas Dahl, Mariestad
Uppladdad
2006-01-25 17:49:41
Tillhör album
Okänd präst. Från samma album som #56050.

Kommentarer (5)

Lars Wallgren

Detta är Gottfrid Billing, min morfars far.
Magnus olsson

Svar på frågan: Ur minnet och egna fotografisamlingar. Vill man se källa i skriftlig bemärkelse, se Lunds stifts herdaminne (del ett av Carlqvist) eller Gottfrid Billings levnadsminnen utgivna av Hilding Pleijel i serien: Samlingar och studier till Svenska kyrkans historia. Bilder av Billing förekommer också flitigt i diverse literatur som berör tiden före och efter 1900 om Svenska kyrkan. Se också det nyligen utgivna samlingsverket om Sveriges kyrkohistoria (Verbum) med en del av Oloph Bexell (nr 7) och en av Ingemar Brohed (nr 8).
Magnus Hjärtström

Magnus Olsson! Ur vilken källa har du hämtat dina uppgifter?
Magnus Olsson

Nej. Detta är Biskopen i Wästerås: Gottfrid Billing. Han blev sedermera biskop i Lund där han kvarstannade till sin död.
Emil Stenhammar

Det är en biskop (syns på det stora bröstkorset), dessutom har han Nordstjärneordens kommendörstecken (halskors och kraschan). Eftersom fotot är taget i Södertälje ligger det nära tillhands att tro at det är en strängnäsbiskop. På strangnasstift.com finns en biskopslängd. Dessa skulle kunna kandidater: Thure Annerstedt, 1852-1880 Adam Theodor Strömberg, 1881-1889 Uddo Lechard Ullman, 1889-1927. Efter en titt i Nordisk familjebok kan nog Annerstedt och Strömberg uteslutas. Det skulle kunna vara en ung Uddo Lechard Ullman. Han var 52 år när han blev biskop i Strängnäs. Likheten är inte direkt slående med fotot i NF, men där är han en gammal man med skägg.
Kommentar

Kan du identifiera en person på bilden? Ange då gärna källan till informationen.



Sök i Porträttfynd

Sök bilder utifrån motiv

Jämför med annat fotografi

Jämför med annat fotografi