#30833

Fotografiets information

Fotografens namn & adress
Therése Wallgren
År
1900
Tryckt information på fotografiets baksida
Filialer i Högsby och Borgholm.
Ange vad fotografiet föreställer
Ägaruppgifter
Thomas Dahl, Mariestad
Uppladdad
2004-04-04 12:00:24
Tillhör album
K. Kindberg. Från samma album som #30738.

Kommentarer (3)

Carina Carlsson

Intressant att få ett porträtt på den man som slog ihjäl min farfars storebror. Pojken hette Valfrid och var nio år och fick ett hårt rapp av lärarens käpp när han var ouppmärksam i klassrummet. Slaget tog vid örat och orsakade en blödning under skallbenet som ledde till att pojken avled en tid efteråt. Min farfars föräldrar var fattigt folk och hade inte mycket att sätta emot när händelsen tystades ner och läraren kunde fortsätta som innan. Farfar berättade att läraren kom hem till dem när Valfrid avlidit och bad att få vara ensam med pojken i rummet. Kanske bad han Valfrid om förlåtelse. I vilket fall som helst bad han inte föräldrarna om förlåtelse. Han tyckte kanske inte det behövdes. Pojken hette Valfrid Karlsson. Han var född 4/12 1899 och avled 25/6 1909 i Sinnerbo.
Claës Linder

Hej! Detta är inte Karl Alfred Kindberg utan folkskolläraren Karl Efraim Kindberg i Sinnerbo, Högsby. Karl Efraims mormor var halvsyster till Karl Alfred Kindbergs morfar. Karl Efraim växte upp i Triabo i Virserum och jag minns hans systrar som var sysslingar till min mormors mor. Jag har samma kort och har hört en nära släkting (numera avlidna Rut Nilsson i Triabo) omtala vem det är. Karl Efraim Danielsson Kindberg var född januari 1870 och avled i i Triabo hos sina systrar den 1 juni 1952. Jag har många kort på Karl Alfred Kindberg som var gift med min mormors syster och dessutom var halvsyssling med min gamlamormor.
Jan-Åke Holmbring, Linköping

Bilden torde föreställa folkskolläraren i Högsby Karl Alfred Kindberg, född i Virserum 1866-12-06. Ledamot av kyrko- och kommunalfullmäktige, barnavårdsnämnden m. m. (Porträttgalleri från Småland, s. 629).
Kommentar

Kan du identifiera en person på bilden? Ange då gärna källan till informationen.



Sök i Porträttfynd

Sök bilder utifrån motiv

Jämför med annat fotografi

Jämför med annat fotografi