#11411

Fotografiets information

Fotografens namn & adress
Klintman & Perman
Ange vad fotografiet föreställer
Ägaruppgifter
Hugo Nilsson, Grythöglandet
Uppladdare
Carina Olsson
(Kontaktuppgifter saknas. Är detta din bild?)
Uppladdarens fotografier
Uppladdad
2003-02-18 19:37:00
Fyra okända män. Linjerat som "vykort" på baksidan.

Kommentarer (3)

Carina Olsson

Enligt Stömsboken så finns det en EINAR Adolf Reijto, född 1893 13/7 i Vågdalen. Han är son till Olof Ersson Reijto från Östmark, Värmland och hans hustru Brita Kajsa Nilsdotter, från Ramsele. Einar gifte 1920 8/8 med Ada Olivia Persson från Vågdalen. Paret fick enligt SB en son. Han är bosatt 'på Flata'.
Gunnar Persson

De två yttersta männen är enligt anteckningar på baksidan Einar Reito (till vänster) och Nils Johan Lampa (till höger). Nils Johan Lampa var enligt Folkräkningen 1900 född 1874 i Ramsele (Y) och boende i Skyttmon (Z). Einar Reito är okänd. Är det någon som vet vem han var ?
Gunnar Persson

Denna bild finns också i Albert Frestadius fotoalbum. Albert, som är min hustru Evas morfar, berättade på 70-talet att de fyra blivit fotograferade under ett besök i Strömsund. Albert (1890-1983) är nummer två från höger. På hans högra sida sitter en av hans grannar i Vimmervattnet, Oskar Sehlstedt (1895-1972). Som kuriosa kan nämnas att såväl Alberts som Oskars barn och barnbarn varje sommar kommer till Vimmervattnet och ofta tar de sig också en kaffetår i Strömsund.
Kommentar

Kan du identifiera en person på bilden? Ange då gärna källan till informationen.



Sök i Porträttfynd

Sök bilder utifrån motiv

Jämför med annat fotografi

Jämför med annat fotografi