#39839

Fotografiets information

Fotografens namn & adress
Alexander Fröberg
År
1944
Tryckt information på fotografiets baksida
Under porträttet: Lars Larsson, Fugelsta en av de trognaste åskådarna.
Ange vad fotografiet föreställer
Ägaruppgifter
Martin Bergman, Brottby
Uppladdare
Martin Bergman
(Kontaktuppgifter saknas. Är detta din bild?)
Uppladdarens fotografier
Uppladdad
2004-12-14 21:02:35
Lars Larsson, född 1857 i Fugelst Håsjö. Gift med Juliana Karlsdotter född 1867 i Bräcke Barn: Per Laurentius, f 1881 Anna Kristina, f 1885 Julia Elisabeth, f 1887 Karl Emanuel, f 1887 Elin Katarina, f 1890 Porträttet är ifrån en hästpremiering i Västanede Håsjö våren 1944. Porträttet ingår i en samling efter Nils Alexander Fröberg, Västanede Håsjö (Z).

Kommentarer (5)

Martin Bergman

Fotografen själv har identifierat mannen. Alexander var gift med min mor Annie tidigare gift Bergman och född Nyberg. Alexander hade massor av foton från denna hästpremiering i slutet av 1940-talet i närheten av Håsjö nya kyrka. Samtliga dessa foton finns under en gruppsida på Facebook som handlar om Östra Jämtland och finns under miljöfoton Håsjö.

Tack Ingrid, givetvis ska det in under Håsjö socken. Jag håller med dig att den 90-årige mannen utstrålar en viss charm, fångat i precis rätt ögonblick av Alexander. Mvh Martin B
Ingrid Wikberg

Martin! Lägg det under Håsjö,Jämtland i Anbytarforum och berätta det du vet. Det ser charmigt ut och hästpremieringen var ju en gång i tiden något som väckte intresse. Jämtarna var kända för sina hästaffärer!

Nej varken eller. Min tanke var att det kunde vara till nytta och glädje för någon som forskar i mannens anor. Redaktionen får gärna plocka bort fotot eftersom regler har satts. Det ska ej upprepas. Har Du något tips om var man skulle kunna lägga fotot? Mvh Martin B
Anders Ellerstrand

Är det verkligen ett visitkortsporträtt eller kabinettsporträtt?
Kommentar

Kan du identifiera en person på bilden? Ange då gärna källan till informationen.



Sök i Porträttfynd

Sök bilder utifrån motiv

Jämför med annat fotografi

Jämför med annat fotografi