#56935

Fotografiets information

Fotografens namn & adress
J. E. Jonsson
Ange vad fotografiet föreställer
Ägaruppgifter
Sverre Östby, Östersund
Uppladdad
2006-03-10 16:18:48
Bilden ur min avlidna fasters album. Text på bilden: Garvare Ekholm. Kan det vara Karl August Ekholm i Österåsen, Häggenås (Z) född 6/5 1859 okänt var. Död 5/2 1912 i Häggenås. (Häggenås dödbok F:3)? Fotografen J.E. Jonsson var från Häggenås men hade även atelje i Strömsund och Östersund.

Kommentarer (6)

Sverre Östby

Hej Margareta! Vad roligt att kunna bidra med en bild till Din familj. Tyvärr har jag inte så mycket mer att komma med om bildens historia. Min faster Carin Linnea hade nog ärvt albumen från sina föräldrar. Det var nog dom som var bekanta med den imposanta herr Ekholm på bilden. Dom var något yngre än garvare Ekholm. Farfar var född 1865 och var handlare i Häggesta, Häggenås, en grannby till Österåsen där Ekholm levde. Se: #57577 och #78076
Margareta(Ekholm)Kälvemark

Till Sverre Östby. Du skriver att du hittar fotot på garvare Ekholm hos din avlidna faster.Hade din faster möjligtvis någon kontakt med garvare Ekholm? Om ej-varför hade hon annars ett foto på honom och dessutom bevarat det? Allt stämmer in på att mannen på fotot är min farfar.Bara en garvare Ekholm fan i Österåsen Häggenås så det måste vara han.Vi har tyvärr inget foto själva att jämföra med så detta foto var mycket värdefullt att du lade ut på nätet. Hoppas på svar.
Margareta
Karin Andersson

Hej Margareta. Jag vet inte om det är rätt Ekholm men utifrån kan det vara har jag sökt fram personuppgifer. Uppgifter från Cd,n Sveriges befolkning 1900 är ju en andrahandsuppgift, således ingen säker källa. Jag har ingen anknytning till er Ekholmare. Ibland brukar jag söka och lägga in kommentar på de personer jag hittar uppgifter om. Så var det med det. /Karin A.
Margareta (Ekholm) Kälvemark

Högst troligt att min kusin Johan har rätt. Tror ej att det fanns mer än en garvare Ekholm i Österåsen Häggenås. I så fall är det också min farfar. Intresserad av fler kommentarer från de som vet och i synnerhet från Karin Andersson som har skrivit 19.6 2008. Har du möjligen någon anknytning med oss Ekholmare eftersom du sökt efter ovanstående uppgifter. Kommentar av Margareta (Ekholm) Kälvemark 2.8-2010
Karin Andersson

Enligt Sveriges befolkning 1900 var Ekholm född i Norrtälje (Stockholms län). Boende 1900 i Österåsen, Häggenås. Gift med stadsbarnmorskan Agnes Ekholm, Östersund. Sökte vidare på henne, hon hette Agnes Maria Charlotta f 1848 i Klara, Stockholms stad men 1900 boende Gård No 3,Östersund (Jämtland).
Johan Ekholm

Detta är förmodligen min farfar. MVH Johan Ekholm johanekholm@yahoo.se
Kommentar

Kan du identifiera en person på bilden? Ange då gärna källan till informationen.



Sök i Porträttfynd

Sök bilder utifrån motiv

Jämför med annat fotografi

Jämför med annat fotografi