#48097

Fotografiets information

Fotografens namn & adress
K. A. Sjöberg
Tryckt information på fotografiets baksida
Photogr. Atelier K. A. Sjöberg, Gefle.
Ange vad fotografiet föreställer
Ägaruppgifter
Släktgården Backegården, Karlstorp
Uppladdare
Jan-Åke Holmbring, Linköping
(Kontaktuppgifter saknas. Är detta din bild?)
Uppladdarens fotografier
Uppladdad
2005-07-10 15:19:22
Tillhör album
Handskriven text: Fröken Grape. Från samma album som #47994.

Kommentarer (4)

Berit Bryntse

Nej, det är INTE Fanny Grape gift Huss. Har hittat andra bilder på henne (sökbar på nätet). Ganska lik kvinnan på fotot men det är inte hon.
Berit Bryntse

Svar: Nej, Adele är inte det minsta lik fröken Grape i ansiktet tycker jag (annan näsa och mun). Fröken Grape på fotot ser också äldre ut i mina ögon.
Fanny Grape beskrivs som fattig men snäll och rar och väluppfostrad, och visst ser kvinnan mild och lycklig ut på bilden. Hennes blivande man är väldigt glad i henne, skriver han i ett brev.
(Men: Folkräkningen i Gävle 1880 visar emellertid ännu en kvinna som är precis lika gammal som fröken Grape, nämligen mamsell Maria Magdalena Grape född 1840 i Haparanda, och som inte tycks ha gift sig. Jag vet inte om hon bodde i Gävle även på 1860-talet.)
Ann-Mari Bäckman

Liknar hon inte #115861, Adele Eugenia Vilhelmina Grape född 1851? Fotot kan vara från slutet av 1860-talet och kvinnan kan vara 18-19 år.
Berit Bryntse

Fanny Grape? Hon skulle kunna vara Fanny Emilia Adolfina Grape f.1840 i Gävle. Klädseln stämmer med 1860-talets mode. Hon är i så fall 27 år och ska snart gifta sig med länsbokhållare Magnus Huss. (Det finns två stora familjer Grape i Gävle, en med Per Adolf Grape och en med Erik Daniel Grape. Inga andra av deras döttrar tycks passa lika bra med hänsyn till tidpunkten.)
Kommentar

Kan du identifiera en person på bilden? Ange då gärna källan till informationen.



Sök i Porträttfynd

Sök bilder utifrån motiv

Jämför med annat fotografi

Jämför med annat fotografi