Länkar

Emigranter/Immigranter

2023-01-25Håkan Skogsjö
Den här sidan handlar om de stora oceanångarna, historik och bilder på ett drygt 60-tal, från Great Eastern till Queen Elisabeth 2. Snyggt och välgjort, men källredovisningen brister tyvärr. Dock finns en omfattande litteraturlista.
2023-01-25Håkan Skogsjö
Det äldsta museet i USA som uppmärksammar svenska och svenskamerikanska insatser. Museet ligger i Philadelphia, Pennsylvania, och har en särskild Genealogy Club.
2023-01-25Håkan Skogsjö
»Forsknings- och dokumentationscentrum om invandrare och flyktingar. Kulturernas mötesplats.» Tonvikten ligger på de senaste decenniernas invandring, men det finns också en del information om invandring i äldre tider.
2023-01-25Håkan Skogsjö
»Migrationsinstitutet grundades år 1974 och verkar i Åbo. Migrationsinstitutets uppgift är att främja insamling, tillvaratagning och dokumentering av forskningsmaterial som ansluter sig till migration, att utföra och främja migrationsforskning, att utge vetenskapliga undersökningar och framställningar om migration och att utveckla samarbetet mellan högskolorna och de olika samfunden inom branschen såväl i hemlandet som utomlands. Migrationsinstitutet i Åbo är landets enda institution som är specialicerad på forskning om migration och dokumenterar densamma.»
2023-01-25Håkan Skogsjö
En förening som huserar i Chicago och vårdar minnet av den svenska invandringen till Amerika. Den utger tidskriften The Swedish-American Historical Quarterly.
2023-01-25Håkan Skogsjö
Den norskamerikanska motsvarigheten till svenska Swenson Center. Kan vara av stort intresse även för svenska forskare!

Annonser