Sverige Amerika Centret byter namn och breddar sin inriktning. Det nya namnet blir Svenska Migrationscentret som speglar en framtida verksamhet som ska ta sig an både ut- och invandringsfrågor.

Sedan 1960 har Sverige Amerika Centret arbetat med att dokumentera den stora utvandringen från Sverige till Nordamerika. Många har haft möjlighet att spåra sina rötter genom olika typer av källmaterial och tjänster.

Men i dagläget behöver fler få hjälp att hitta sina rötter. Frågan som ligger till grund för det nya centret är - Vem bevarar historier om de som flyttar till Sverige idag? Vad finns i arkiv och samlingar när ättlingarna till dagens invandrare börjar söka efter vem man är? Att kunna ge svar på de frågorna kommer vara ett av det nybildade Svenska Migrationscentrets syften.

Verksamheten riktad mot Nordamerika kommer att finnas kvar då Sverige Amerika Centret kommer att bli en del av Svenska Migrationscentret.

I Helsingborgs Dagblad kan du läsa en intervju med Mathias Nilsson, verksamhetschef för Svenska Migrationscentret i Karlstad. Följ länken nedan.

Läs mer i Helsingborgs Dagblad - klicka här!

Läs mer på Sverige Amerika Centrets webbplats - klicka här!