I lördags samlades släktforskare från hela landet på Nordiska museet i Stockholm för att diskutera Sveriges Släktforskarförbunds verksamhet och i vilken riktning den bör utvecklas framöver.

Diskussionerna var stundtals intensiva men tongångarna var positiva då många viktiga frågor dryftades. Bland dem var frågor som hur Släktforskardagar, riksstämma och samrådskonferenser bör arrangeras, hur förbundets projekt framskrider och om förbundets publikationers inriktning och framtid.

Syftet med samrådskonferensen är att i friare former diskutera frågor som ska tas upp till beslut vid den kommande stämman.

Sveriges Släktforskarförbunds medlemsföreningar kommer att få ta del av sammanställningarna av det som sades under konferensen lite längre fram.

samradskonf nordiska 2016

Ovan några ögonblick från samrådskonferensen: Sveriges Släktforskarförbunds ordförande Erland Ringborg inledde diskussionerna efter att en gemensam lunch intagits i Nordiska museets restaurang.

Längst ned från vänster: Två nöjda konferensdeltagare, Barbro Maijgren, GöteborgsRegionens Släktforskare och Fredrik Mejster, Föreningen för Smedsläktsforskning.