Förbundet utnyttjar kunskaper och erfarenheter för att i olika projekt producera CD-skivor och andra hjälpmedel som underlättar och utvecklar släktforskningen. Projekten drivs ofta i samarbete med andra organisationer eller företag.

Urval av pågående och avslutade projekt:

Presentationsprogrammet. Förbundet har utarbetat ett Presentationsprogram - Sveriges kyrkböcker - som är ett programpaket som skapar ett sökprogram med liknande utseende som släktforskarförbundets tidigare CD-produkter. Med hjälp av presentationsprogrammet kan er förening skapa ett eget sökprogram till exempel för ert lokala kyrkoboksregister.

Namn åt de döda. Sveriges Släktforskarförbunds mest framgångsrika projekt genom tiderna, har varit ovärderligt i arbetet att komplettera Sveriges dödbok från och med utgåva 3. Projektet Namn åt de döda har sedan 2002 engagerat många släktforskare att leta upp miljontals namn och andra saknade uppgifter och bidragit till att skapa det ovärderliga redskap som Sveriges dödbok är idag.

Gravstensinventeringen. Ett projekt som inleddes redan i slutet på 1970-talet i syfte att bevara gravstenar för kommande generationer. Projektet har utmynnat i en sökbar databas som är öppen för alla att söka i och ladda upp inventerade gravstenar på.