Välkommen in i en spännande värld! Släktforskning är bland det roligaste man kan hålla på med, men för nybörjare kan det vara knepigt att veta var man ska börja någonstans.

Här på Rötter finns tips för nybörjare och en massa annan information, användbara databaser och kontaktuppgifter till släktforskarföreningar runt om i landet.

Wiki-Rötter är ett utmärkt uppslagsverk med massor av ordförklarningar, beskrivningar av arkivhandlingar och annat som kan vara intressant för släktforskaren. Om du klickar på länken "Innehåll: kategorier" på Wiki-Rötters huvudsida får du en bra överblick av vilken information du kan hitta.

Gå en kurs

bara bokomslag vagen till dina rotterGå en kurs eller börja på egen hand med hjälp av Sveriges Släktforskarförbunds nya handbok - Vägen till dina Rötter. Handboken vänder sig till dig som vill börja släktforska och kan användas som kursbok eller för självstudier. Till de 1000 första köparna medföljer 1 månads gratis abonnemang på Arkiv Digital. Den finns att köpa i Rötterbokhandeln.